Skip to main content

ΚΕ ΣΥΡΙΖΑ: Δεν είναι δυνατόν να γίνει αποδεκτή η προνομοθέτηση μέτρων

Η κοινωνία δεν αντέχει άλλα μέτρα, έστω και αν αυτά θα ληφθούν τρία χρόνια μετά, τονίζει στην απόφασή της μετά τη συνεδρίαση στις 11-12 Φεβρουαρίου.

Ότι δεν είναι δυνατόν να γίνει αποδεκτή από την κυβέρνηση η προνομοθέτηση μέτρων, αναφέρει στην πολιτική της απόφαση η Κεντρική Επιτροπή του ΣΥΡΙΖΑ, η οποία συνεδρίασε στις 11 και 12 Φεβρουαρίου, ενώ κάνει λόγο για «αντι-ΣΥΡΙΖΑ "συμμαχία των προθύμων"».

«Η παράλογη απαίτηση των δανειστών και ΔΝΤ για προνομοθέτηση, δεν είναι δυνατόν να γίνει αποδεκτή από την κυβέρνησή μας. Η κοινωνία δεν αντέχει άλλα μέτρα, έστω και αν αυτά θα ληφθούν τρία χρόνια μετά», αναφέρει στην πολιτική της απόφαση η Κεντρική Επιτροπή του ΣΥΡΙΖΑ, η οποία συνεδρίασε στις 11 και 12 Φεβρουαρίου.

Στο κεφάλαιο «Διαπραγμάτευση» της Πολιτικής Απόφασης -η οποία δημοσιεύθηκε το βράδυ της Τρίτης- η Κ.Ε. ΣΥΡΙΖΑ αναφέρει ότι «η ελληνική οικονομία δείχνει ν' ανακάμπτει, παρότι τα προβλήματα στα μεσαία και χαμηλά εισοδήματα συνεχίζουν να υφίστανται», ενώ προσθέτει ότι «ο Κυρ. Μητσοτάκης ζητάει εκλογές διότι βιάζεται να παλινορθώσει το χρεοκοπημένο πολιτικό σύστημα το οποίο συνδέεται με την κομματικοποίηση του κράτους, τα σκάνδαλα και την αναξιοκρατία».

«Σε κάθε περίπτωση οι τελικές αποφάσεις που αφορούν την διαπραγμάτευση θα ληφθούν μετά από συζήτηση στην Κ.Ε. και με σεβασμό στις συλλογικές δημοκρατικές διαδικασίες όπως αυτές ορίζονται από το καταστατικό του κόμματος μας», αναφέρει επίσης η Κ.Ε. ΣΥΡΙΖΑ.

Στο κεφάλαιο που αφορά το πολιτικό σκηνικό, η Κ.Ε. ΣΥΡΙΖΑ χαρακτηρίζει τη Ν.Δ. «επικεφαλής της συμμαχίας των προθύμων», κατηγορώντας την ότι «παραμένει πιστή σε σκληρές νεοφιλελεύθερες απόψεις, εμφανίζοντας πλήρη ταύτιση αρκετές φορές με τις πιο ακραίες θέσεις των δανειστών».

Σημειώνει επίσης ότι «στην αντι-ΣΥΡΙΖΑ "συμμαχία των προθύμων"», συντάσσονται ακόμη κάποιες ηγετικές ομάδες του ΠΑΣΟΚ και του εναπομείναντος Ποταμιού, μαζί με ένα μεγάλο τμήμα των επιχειρηματικών και μιντιακών συμφερόντων».

Στο κείμενο περιέχονται τα κεφάλαια που αφορούν τις σχέσεις κόμματος - κυβέρνησης, την ανασυγκρότηση του κόμματος, την εφημερίδα «Αυγή» και τον ρ/σ «105,5 Στο Κόκκινο» και τονίζεται ότι «η ίδρυση ομίλου στα ΜΜΕ, πρέπει να αποτελεί τον τελικό στόχο μιας διαδικασίας που αφορά και στα δύο Μέσα.  Η σύμπραξη και συνέργεια των δύο μέσων, είναι στοιχεία απαραίτητα για την αναδιοργάνωσή τους, την οικονομική τους βιωσιμότητα και τη ριζική αναβάθμιση της παρέμβασής τους».

Σε ό,τι αφορά τον προσανατολισμό του ΣΥΡΙΖΑ την επόμενη περίοδο, η Πολιτική Απόφαση αναφέρει ότι «η διαμόρφωση του κοινωνικού μετώπου, στη βάση της προστασίας του κοινωνικού κράτους έναντι του νεοφιλελευθερισμού και της ακροδεξιάς, πρέπει να υπηρετηθεί με όλες τις πρωτοβουλίες της επόμενης περιόδου. Για το λόγο αυτό προτείνεται η διοργάνωση δεκατριών περιφερειακών συνεδρίων».