Skip to main content

Και ο «καραμανλικός» Φραντζής υπέρ Βαγγέλη Μεϊμαράκη

Παίρνουν θέση όλα τα κεντροδεξιά στελέχη της Θεσσαλονίκης, το ένα μετά το άλλο, εν όψει των εκλογών στη ΝΔ της ερχόμενης Κυριακής.

Θέση λαμβάνουν το ένα μετά το άλλο τα μέλη της Νέας Δημοκρατίας στη Θεσσαλονίκη υπέρ είτε του Βαγγέλη Μεϊμαράκη, είτε του Κυριάκου Μητσοτάκη, εν όψει των εκλογών της ερχόμενης Κυριακής.

Είναι ξεκάθαρο πλέον πως τα μέλη του κομματικού μηχανισμού έχουν ταχθεί σχεδόν στο σύνολό τους υπέρ του κ. Μεϊμαράκη, όπως και τα «καραμανλικά» στελέχη του νομού, αλλά και μια σειρά από φίλους του πρώην προέδρου, Αντώνη Σαμαρά. Θέση υπέρ του κ. Μεϊμαράκη πήρε ο πρώην υπουργός, Κώστας Κιλτίδης, ενώ το σύνολο των βουλευτών της Α' και Β' Θεσσαλονίκης είναι στο πλευρό του. Εξαιρούνται από τους υποψήφιους βουλευτές του προηγούμενου Σεπτεμβρίου στην Α' Θεσσαλονίκης ο Κωνσταντίνος Ζέρβας και η Σύνθια Σάπικα κι από τη Β' Θεσσαλονίκης ο Φάνης Παππάς.

Ο κ. Μητσοτάκης στο δεύτερο γύρο έχει προσελκύσει όλα τα στελέχη που στήριξαν τον Άδωνη Γεωργιάδη, πολλούς νέους περιφερειακούς συμβούλους, που είχαν στηρίξει τον Απόστολο Τζιτζικώστα στον πρώτο γύρο, αλλά και παραδοσιακούς «σαμαρικούς», όπως για παράδειγμα ο Αντώνης Οικονόμου και πολλοί άλλοι, που απέφυγαν ως τώρα να εκδηλωθούν δημοσίως. Στον κ. Μητσοτάκη πηγαίνει και ο οργανωτικός πυρήνας της Θεσσαλονίκης, που είχε ο κ. Τζιτζικώστας, ενώ φυσικά δίπλα του παραμένουν οι κ.κ. Βίκυ Νάκου, Βίκυ Ευταξά και Δημήτρης Μπακατσέλος, που θεωρούνται και ο τοπικός πυρήνας της υποψηφιότητάς του.

Σήμερα, με άρθρο του στην εφημερίδα «Δημοκρατία» θέση πήρε και ένας από τους πιο γνωστούς και... γνήσιους εκφραστές του «καραμανλισμού» στο νομό, καθώς διατέλεσε πρόεδρος της Διοικούσας Επιτροπής Νομού Θεσσαλονίκης της ΝΔ την εξαετία 2004 – 2010, Βάκης Φραντζής.

«Στις 20 Δεκεμβρίου το 40% των πολιτών και των μελών της ΝΔ έδειξαν την εμπιστοσύνη τους στο πρόσωπο που θέλει να ηγηθεί αυτής της προσπάθειας. Μένει το πλειοψηφικό αυτό ρεύμα να επαναβεβαιωθεί και την προσεχή Κυριακή, ώστε η ΝΔ σύντομα να αναδειχθεί  και πάλι η κυρίαρχη πολιτική δύναμη της χώρας,  πρωταγωνιστής των πολιτικών εξελίξεων, που θα την οδηγήσει με ασφάλεια στο δρόμο της ανάπτυξης και της κοινωνικής δικαιοσύνης», καταλήγει στο άρθρο του ο κ. Φραντζής. Περιθώρια παρερμηνείας δεν υπάρχουν...