Skip to main content

Και νέο επεισόδιο στο ατελείωτο θρίλερ του Ελληνικού

Μπορεί το υπουργείο Πολιτισμού να επικύρωσε την απόφαση του ΚΑΣ, ωστόσο, τώρα, το νέο μεγάλο εμπόδιο έχει να κάνει με τον συντελεστή δόμησης

Δεν έχει τέλος το «μαρτύριο» της επένδυσης στο παλιό αεροδρόμιο του Ελληνικού. Μπορεί το υπουργείο Πολιτισμού να επικύρωσε την τελευταία απόφαση του ΚΑΣ, ωστόσο, τώρα, το νέο μεγάλο εμπόδιο έχει να κάνει με τον συντελεστή δόμησης των κτηρίων που θα κτισθούν εκεί.

Σύμφωνα με την «εντολή» που έχει δοθεί, δεν πρέπει να κρύβουν τη «θέα» της Ακρόπολης προς τη θάλασσα. Αρα, δεν πρέπει να ξεπερνούν ένα συγκεκριμένο ύψος. Τι σημαίνει αυτό πρακτικά; Οτι δεν υπάρχει περίπτωση να κτισθούν οι τουλάχιστον δύο ουρανοξύστες που προβλέπονταν με βάση το αρχικό πλάνο. Και το γεγονός δεν είναι καθόλου σίγουρο ότι θα γίνει αποδεκτό από την πλευρά των επενδυτών.

Στο μεταξύ, δεν έχει ξεκαθαρίσει ακόμα και το ποιες ακριβώς περιοχές, στην όλη έκταση, χαρακτηρίσθηκαν αρχαιολογικές. Αυτό αναμένεται ότι θα γίνει τις επόμενες μέρες, αν και η αρμόδια υπουργός Πολιτισμού έχει υπογράψει την απόφαση.

Αλλά στην περίπτωση του Ελληνικού, κυριολεκτικά, κανείς δεν γνωρίζει τι του ξημερώνει την επόμενη μέρα. Και το γεγονός, όπως είναι φυσικό επιτείνει την νευρικότητα στους κόλπους των επενδυτών, Κινέζων αλλά και Αράβων, που τα τελευταία χρόνια, απλώς, περιμένουν...