Skip to main content

Και νέα «ντου» της Εφορίας σε επιχειρήσεις- «σφραγίδες» του εξωτερικού

Η επιχείρηση προετοιμαζόταν κάτω από καθεστώς μυστικότητας, για να πετύχει τον αιφνιδιασμό - Ποιες χώρες είναι στο στόχαστρο

Ξεκίνησε το μπλόκο της Εφορίας σε εικονικά ξενιτεμένες ελληνικές επιχειρήσεις σε Βουλγαρία και Κύπρο. Πρόκειται για μια επιχείρηση που πρώτη είχε αποκαλύψει η Voria.gr, από τον περασμένο Σεπτέμβριο. Συγκεκριμένα, πηγή μας στο υπουργείο Οικονομικών μας είχε ενημερώσει (και σας το γράψαμε) όταν η επιχείρηση προετοιμαζόταν κάτω από καθεστώς μυστικότητας, για να πετύχει τον αιφνιδιασμό, ότι θα εκδηλωθεί άμεσα και θα είναι εντυπωσιακή.

Όντως, λοιπόν, πλέον, βρίσκεται σε εξέλιξη και έχει βγάλει και τα πρώτα λαβράκια. Μάλιστα, το νεότερο, σχετικά με αυτή την ιστορία είναι ότι ο έλεγχος για τον εντοπισμό των εταιρειών που έχουν για έδρα μία ...θυρίδα, δεν έχουν αντικείμενο και φυσικά δεν πληρώνουν φόρους, επεκτείνεται και στην Μάλτα. Κι εκεί εντοπίστηκαν ελληνικής «προέλευσης» εταιρείες, οι οποίες συντηρούνται χωρίς υπάλληλο, δραστηριότητα και γραφεία, για λόγους, προφανώς, φορολογικούς.

Με το που θα ολοκληρωθεί αυτός ο κύκλος των ελέγχων, οι πληροφορίες μας αναφέρουν ότι τα «τσεκαρίσματα» θα επεκταθούν και σε άλλους προορισμούς, οι οποίοι, προς το παρόν παραμένουν ανέλεγκτοι. Απλώς, δεν διαρρέονται τα ονόματα τους, για να διασφαλισθεί το πλεονέκτημα του αιφνιδιασμού.