Skip to main content

Και οι αστυνομικοί κατά Πολάκη: Οι παρεμβάσεις θυμίζουν άλλες εποχές

Η νομοθεσία ισχύει από τον πρωθυπουργό, ως τον τελευταίο πολίτη, εκτός αν αυτό αλλάζει σήμερα είπε ο πρόεδρος της ΠΟΑΣΥ.

Οι παρεμβάσεις του Παύλου Πολάκη θυμίζουν άλλες εποχές τόνισε την Πέμπτη στον ΣΚΑΪ ο πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Αστυνομικών Γρηγόρης Γερακαράκος.

"Η νομοθεσία ισχύει από τον πρωθυπουργό ως τον τελευταίο πολίτη, εκτός αν αυτό αλλάζει σήμερα... Να μας το πουν τότε" σχολίασε.

"Ο κ. Πολάκης, και ο κάθε Πολάκης, πρέπει να νομοθετεί, όχι να υποδεικνύει... Αν είχε παράπονα ας έπαιρνε τον αρμόδιο υπουργό, όχι να λέει δημοσίως τι θα πρέπει να κάνουν οι αστυνομικοί και οι δικαστές... Αυτά θυμίζουν άλλες εποχές" ανέφερε χαρακτηριστικά ο πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Αστυνομικών.

"Υπουργοί αφήνουν το ρόλο τους να νομοθετούν και προσπαθούν να υποδείξουν πως πρέπει να ενεργεί η αστυνομία και το δικαστικό σώμα... Η ΕΛΑΣ ενεργεί βάσει νομοθεσίας, νόμοι υπάρχουν και πρέπει να τηρούνται, όπως για όλους τους πολίτες. Υπήρχε μήνυση (κατά της διοίκησης του νοσοκομείου Τρικάλων) και οι αστυνομικοί εκτέλεσαν την αυτόφωρη διαδικασία βάσει της δικαστικής νομοθεσίας" εξήγησε ο κ. Γερακαράκος.

"Η αστυνομία είναι ο θεματοφύλακας των θεσμών, αν υπάρχουν σκοπιμότητες, τις διαχειρίζονται οι πολιτικοί. Ο καθένας να κοιτάει τη δουλειά του σε ημέρες κρίσης" κατέληξε με νόημα ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Αστυνομικών όπως μεταδίδει ο ΣΚΑΪ.

Να αφήσει τους θεσμούς να λειτουργήσουν μακριά από σκοπιμότητες κάλεσαν την Τετάρτη την κυβέρνηση οι αστυνομικοί, εκφράζοντας την αγανάκτησή τους για τις δηλώσεις του αναπληρωτή υπουργού Υγείας εναντίον τους. Οι αστυνομικοί κατηγορούν τον αναπληρωτή υπουργό Υγείας ότι επιτίθεται με ευκολία στους ανθρώπους που έχουν ορκιστεί να υπηρετούν το Σύνταγμα και τους Νόμους του Κράτους. Είχε προηγηθεί σκληρή ανακοίνωση κατά του κ. Πολάκη από τους δικαστικούς και εισαγγελικούς λειτουργούς.

Τη θέση ότι οι δικαστικοί λειτουργοί στις αποφάσεις τους πρέπει να λαμβάνουν υπόψη αν οι νόμοι είναι κοινωφελείς εξέφρασε στο σταθμό ο γραμματέας του ΣΥΡΙΖΑ Παναγιώτης Ρήγας καλύπτοντας τον Παύλο Πολάκη.