Skip to main content

Και φέτος στον ουρανό της Θεσσαλονίκης η ομάδα «Ζευς» με το F16

Η επίσημη επίδειξη με το αεροσκάφος τύπου F-16C Block 52+ θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή 28 Οκτωβρίου, μετά το τέλος της στρατιωτικής παρέλασης

Στον ουρανό της Θεσσαλονίκης θα βρεθεί και φέτος για τον εορτασμό της 28ης Οκτωβρίου η Ομάδα Αεροπορικών Επιδείξεων Μεμονωμένου Αεροσκάφους F-16 «Ζευς» (F-16 Demo Team).

Η επίσημη επίδειξη με το αεροσκάφος τύπου F-16C Block 52+ θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή 28 Οκτωβρίου, μετά το τέλος της στρατιωτικής παρέλασης. Δεν έχει οριστεί ποια ημέρα θα λάβει χώρα η δοκιμαστική πτήση.

Φέτος την αεροπορική επίδειξη αναμένεται να πραγματοποιήσει ο Σμηναγός Σωτήρης Στράλης, πιλότος της Ομάδας Αεροπορικών Επιδείξεων Μεμονωμένου Αεροσκάφους F-16 «Ζευς». Τα τελευταία χρόνια η Ομάδα  F-16 Demo Team εντυπωσιάζει τους Θεσσαλονικείς με την παρουσία της, προκαλώντας ρίγη συγκίνησης με τους εντυπωσιακούς ελιγμούς.Κατά τη διάρκεια της πτήσης, υπάρχει και ομάδα υποστήριξης εδάφους, η οποία βρίσκεται κοντά στο χώρο της παρέλασης.

Πρόκειται για ένα πρόγραμμα εκτέλεσης αεροπορικών επιδείξεων, που σκοπό έχει να διαδώσει την καλλιέργεια της αεροπορικής ιδέας και την τόνωση του ηθικού τόσο των στελεχών των Ενόπλων Δυνάμεων όσο και της Ελληνικής κοινωνίας.

Το αεροσκάφος F-16 της Ομάδας Αεροπορικών Επιδείξεων έχει τη δυνατότητα, ανάλογα με τις επικρατούσες καιρικές συνθήκες και το ύψος βάσης των νεφών που υπάρχουν στην περιοχή επίδειξης, να εκτελέσει τρία προγράμματα ακροβατικών ελιγμών.



Εν τω μεταξύ, και φέτος στο πλαίσιο των εορταστικών εκδηλώσεων για την επέτειο της 28ης Οκτωβρίου θα καταπλεύσουν στο λιμάνι της Θεσσαλονίκης πλοία του Πολεμικού Ναυτικού, προκειμένου να δοθεί η δυνατότητα στο κοινό να τα επισκεφθεί. Τις επόμενες αναμένεται να καθοριστεί ποια πλοία θα καταφθάσουν στο λιμάνι της πόλης και ποιες ημέρες και ώρες θα μπορούν να τα επισκεφθούν οι πολίτες.

Τα τελευταία χρόνια, πάντως, τα πλοία του Πολεμικού Ναυτικού κεντρίζουν το ενδιαφέρον του κόσμου. Όλες τις μέρες που βρίσκονται στην πόλη, τις ώρες του επισκεπτηρίου σχηματίζονται μεγάλες ουρές μικρών και μεγάλων οι οποίοι επιθυμούν να επισκεφθούν τα πλοία.