Skip to main content

Και από σκύλους θα ελέγχεται η αλληλογραφία της Βουλής

Τα νέα μέτρα ισχύουν από 29 Μαΐου και περιγράφονται σε επιστολές της ελληνικής αστυνομίας και των υπηρεσιών ασφαλείας της Βουλής.

Σε πλήρη αυστηροποίηση των μέτρων για τον έλεγχο της αλληλογραφίας και των πακέτων που εισέρχονται στο κοινοβούλιο προχωρά η Βουλή, μετά την τρομοκρατική επίθεση κατά του πρώην πρωθυπουργού Λουκά Παπαδήμου.

Τα νέα μέτρα ισχύουν από 29 Μαΐου και περιγράφονται σε επιστολές  της ελληνικής αστυνομίας και των υπηρεσιών ασφαλείας της Βουλής.

Πλέον η αλληλογραφία που έρχεται στη Βουλή θα υποβάλλεται σε έλεγχο ασφαλείας με αυστηρές διαδικασίες.

Ο έλεγχος ασφαλείας της οποιασδήποτε αλληλογραφίας περιλαμβάνει συνδυασμό ενεργειών με φυσικό τρόπο με ηλεκτρονικά μέσα και με αξιολόγηση πληροφοριών.

Όσον αφορά την εισερχόμενη αλληλογραφία μέσω των ΕΛΤΑ αυτή θα εξάγεται από τους σάκους και θα ελέγχεται από το μεικτό συνεργείο της υπηρεσίας εξουδετέρωσης εκρηκτικών μηχανισμών με συνοδεία και αστυνομικών σκυλιών καθώς και από τα μηχανήματα X-ray παρουσία υπαλλήλων των ΕΛΤΑ και της Βουλής.

Όσον αφορά την ύποπτη αλληλογραφία η επιστολή αναφέρει ότι αυτή θα μπορεί να είναι: 

    Αλληλογραφία που  δεν φέρει ευδιάκριτες υπογραφές αποστολέα και παραλήπτη
    Που δεν έχει ταχυδρομικές σφραγίδες
    Που έχει λάθος διεύθυνση ή έχει ταχυδρομηθεί από άγνωστο αποστολέα
    Που έχει δυσανάλογα γραμματόσημα με το βάρος του πακέτου
    και άλλες 18 περιπτώσεις που ένας φάκελος γράμμα η δέμα χαρακτηρίζονται ως ύποπτα.

Επίσης από εδώ και στο εξής απαγορεύεται η είσοδος υπαλλήλων courier εντός του κτιρίου της Βουλής αλλά και των περιφερειακών κτιρίων του κοινοβουλίου προκειμένου να διανείμουν αλληλογραφία