Skip to main content

Καβγάς Μπουτάρη-Καλαφάτη: Το μετρό, το Γουέμπλεϊ και οι... λαπάδες

Έντονος διάλογος του δημάρχου και του επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης στο δημοτικό συμβούλιο για τα αρχαία στον σταθμό Βενιζέλου του μετρό.

Άναψαν τα αίματα στο δημοτικό συμβούλιο μεταξύ του δημάρχου Θεσσαλονίκης Γιάννη Μπουτάρη και του επικεφαλής των Εντάξει Σταύρο Καλαφάτη, για τα έργα του μετρό και τις αρχαιότητες στον σταθμό Βενιζέλου.

Όλα ξεκίνησαν όταν ο κ. Καλαφάτης χαρακτήρισε «λαθρεπιβάτη» τον δήμαρχο καθώς πήγε χωρίς την έγκριση του δημοτικού συμβουλίου στο ΚΑΣ.

Απαντώντας στο δημοτικό συμβούλιο ο κ. Μπουτάρης έκανε λόγο για σκοταδιστές που δεν ήθελαν τα αρχαία στο σταθμό Βενιζέλου του Μετρό. Έντονη ήταν η αντίδραση του κ. Καλαφάτη ο οποίος κατηγόρησε τον δήμαρχο ότι εξαιτίας του κωλυσιεργεί το έργο.

«Είσαι καλά; Επικοινωνείς με το μυαλό σου;» απάντησε ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης.

Τον διάλογο επιχείρησε να σταματήσει ο αντιδήμαρχος Τεχνικών Έργων, Καθαριότητας και Περιβάλλοντος Θανάσης Παππάς, εξοργίζοντας ωστόσο, τον επικεφαλής της αντιπολίτευσης ξεκινώντας μία τοποθέτηση σχεδόν εκτός εαυτού.

«Όπου θέλετε εσείς θα σας παίξω. Στο ξερό θέλετε; στο ξερό. Στο Γουέμπλει; Στο Γουέμπλει θα σας παίξω. Θέλετε να μιλάμε λιμανίσια; Καλώς. Θέλετε σαλονάτα; Πάλι καλώς. Όπως θέλετε θα σας παίξω», σχολίασε ο κ. Καλαφάτης.

«Έχεις καιρό ακόμα να παίξεις και λιμανίσια και σαλονάτα. Για την ώρα παίζεις λαπάδες», του αντέτεινε στον ίδιο τόνο ο Γ. Μπουτάρης.