Skip to main content

Κατσουράνης: Δυνατός ο ΠΑΟΚ, μπορεί να γίνει σπουδαίος ο Ίβιτς

Ο Χαρίσης έχει όλες τις προδιαγραφές να είναι βασικός και να πετάξει μαζί με την ομάδα και αυτός, δήλωσε ο τεχνικός διευθυντής της Παναχαϊκής

Για τον φετινό ΠΑΟΚ, τον Βλάνταν Ίβιτς αλλά και τους στόχους που έχει με την Παναχαϊκή μίλησε στον ραδιοφωνικό σταθμό «Metropolis» ο Κώστας Κατσουράνης.

Αναλυτικά τα όσα δήλωσε ο τεχνικός διευθυντής των Αχαϊών:

Για το ελληνικό ποδόσφαιρο: «Το ποδόσφαιρό μας πάει όπως το περιμέναμε. Κάθε χρόνο και χειρότερο. Αυτό το πράγμα σε απογοητεύει, μεν, παρ’ όλα αυτά υπάρχει η πίστη ότι με πολλή προσπάθεια μπορείς να κάνεις κάτι το υγιές. Ας ελπίσουμε πως κάποια στιγμή όλοι θα ενωθούν και θα κοιτάξουν το ποδόσφαιρο που είναι κοινωνικό φαινόμενο να το φτιάξουν όπως πρέπει για να γεμίσουν και πάλι τα γήπεδα».

Για τον στόχο του με την Παναχαϊκή: «Προσωπικός στόχος δεν υπάρχει για μένα. Ταυτίζεται με την ομάδα. Θα πω ότι πέτυχα μόνο όταν η Παναχαϊκή ξαναπαίξει στην Ευρώπη. Αυτός είναι ο στόχος σε μια πενταετία».

Για τον Κώστα Χαλκιά: «Άρχισε ξανά το ποδόσφαιρο μετά από τρία χρόνια, είναι πολύ σημαντικός για τα αποδυτήρια, είναι επαγγελματίας, κάνει προπόνηση, κρατιέται σε καλό επίπεδο και μας δίνει αυτό που θέλουμε».

Για την πρόταση που είχε κατατεθεί στο παρελθόν να αναλάβουν την ηγεσία της ΕΠΟ παλιοί διεθνείς ποδοσφαιριστές: «Θέλουμε υγιείς ανθρώπους στο ποδόσφαιρο γενικά, παίκτες από όλες τις μεγάλες ομάδες για να οργανωθούν τα πράγματα και να πάνε καλύτερα. Δεν αποφασίζουμε εμείς, όμως. Στο μέλλον μπορεί να γίνει κάτι τέτοιο. Και τα παιδιά που θα μπουν σε αυτές τις θέσεις πρέπει να εκπαιδευτούν. Δεν γίνεται από το γήπεδο να πάνε κατευθείαν σε αυτές τις θέσεις. Χρειάζεται τεχνογνωσία. Το ίδιο το ελληνικό ποδόσφαιρο να τους στείλει να εκπαιδευτούν. Η άλλη λύση είναι να αντιγράψουμε με τεχνοκράτες κάποιο άλλο πιο προηγμένο πρωτάθλημα, βελγικό, ολλανδικό ή πορτογαλικό, και να το ακολουθήσουμε πιστά».

Για το αν θα αναλάμβανε ο ίδιος την προεδρία της ΕΠΟ: «Δεν νομίζω, είμαι καλά στην Παναχαϊκή. Υπάρχουν πολλά άλλα παιδιά με προσωπικότητα και γνώσεις».

Για τον Άγγελο Χαριστέα: «Εγώ το είχα πει αυτό, να αναλάβει ο Χαριστέας. Δεν έχει παίξει σε Ολυμπιακό, Παναθηναϊκό, ΑΕΚ ή ΠΑΟΚ και δεν θα υπάρχει τόση γκρίνια. Υπάρχουν και άλλα σοβαρά παιδιά, βέβαια, που θα εγγυηθούν το 50-50 στο ποδόσφαιρο, καθώς και την οργάνωση σε επίπεδο ακαδημιών και υποδομών. Δεν είναι εύκολο να διοικήσεις την ΕΠΟ. Θέλουμε και ανθρώπους με ειδικές γνώσεις».

Για την διαιτησία: «Κάναμε βήματα μπροστά. Βλέπουμε πιο καλές διαιτησίες και καμιά μεγάλη ομάδα δεν μπορεί να έχει παράπονο. Οι άνθρωποι που ανέλαβαν έχουν κάνει καλή δουλειά και βλέπουμε καλύτερη διαιτησία. Λάθη γίνονται και θα γίνονται. Το θέμα είναι πώς γίνονται τα λάθη και να μην ευνοείται μόνο ένας. Να μην υπάρχει δόλος από πίσω».

Για τον Χάρη Χαρίση, τον οποίο βράβευσε χθες ως καλύτερο νέο ποδοσφαιριστή: «Ο Χαρίσης έχει όλες τις προδιαγραφές να είναι βασικός στον ΠΑΟΚ και να πετάξει μαζί την ομάδα και αυτός. Το ότι δεν παίζει πολύ είναι θέμα προπονητή. Ξέρει καλύτερα ο προπονητής και είναι και ο μόνος αρμόδιος να αποφασίσει. Δείχνει φέτος ότι κάνει πολύ καλή δουλειά στον ΠΑΟΚ».

Για το φετινό πρωτάθλημα: «Είναι πολύ δύσκολο για κάποια άλλη ομάδα. Ο Ολυμπιακός είναι καλύτερος από τις υπόλοιπες ομάδες, ξέρω καλά και τον Μπέντο, τον οποίο είχα τρία χρόνια αντίπαλο στην Πορτογαλία. Αυτό που κάνει στον Ολυμπιακό με τους νεαρούς το έκανε και στην Πορτογαλία. Θέλει χρόνο, είναι καλός προπονητής».

Για τον ΠΑΟΚ: «Ο ΠΑΟΚ παίζει καλό ποδόσφαιρο και δείχνει πολύ δυνατός. Μετά τον Ολυμπιακό είναι η πιο δυνατή ομάδα».

Για τον Βλάνταν Ίβιτς: «Ήμασταν συμπαίκτες στην ΑΕΚ, ήταν σοβαρός, μετρημένος και επαγγελματίας σαν παίκτης. Έχει πολλά θετικά, μπορεί να γίνει σπουδαίος προπονητής».