Skip to main content

Κατσούλης: Η διαφορά του ΠΑΟΚ με τον Άρη ήταν ο Ιωαννίδης

Ο παλαίμαχος καλαθοσφαιριστής των Άρη και ΠΑΟΚ θα τιμηθεί αύριο στη Δράμα για την πολυετή προσφορά του στον χώρο του μπάσκετ

Άγνωστες λεπτομέρειες για τη μετακίνησή του από τον ΠΑΟΚ στον Άρη αποκάλυψε μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό «Arena», ο Μάνθος Κατσούλης.

Αναλυτικά τα όσα δήλωσε ο παλαίμαχος μπασκετμπολίστας:

«Για μένα είναι μεγάλη τιμή ο αυριανός αγώνας (θα τιμηθεί στη Δράμα για την προσφορά του στο μπάσκετ) μια και θα έρθουν μεγάλα ονόματα με προπονητή τον Γιάννη Ιωαννίδη.

Θέλουμε να χαρούμε και να θυμηθούμε τα παλιά.

Τότε ήταν έκπληξη να πας από τον ΠΑΟΚ στον Άρη. Ήμουν η σημαία του ΠΑΟΚ για 14 χρόνια και τότε έκανε αίσθηση η μετεγγραφή μου. Φτάσαμε τον ΠΑΟΚ ψηλά και φέραμε τον ποδοσφαιρικό κόσμο κοντά στο μπάσκετ, κατακτώντας και το κύπελλο στον τελικό με τα κουρεμένα κεφάλια.

Ήμουν επιλογή του Ιωαννίδη και μάλιστα ήταν τιμή μου να επιλεγώ γιατί στα 32 είναι κάποιος στη δύση της καριέρας του. Από τον δεύτερο να πας στον πρώτο είναι μεγάλη υπόθεση.

Είχα μια εξευτελιστική προσφορά από τον ΠΑΟΚ και εκεί που σκεφτόμουν να σταματήσω ήρθε μια πρόταση από τον πρωταθλητή. Εγώ δικαίωσα τον Άρη, αγωνίστηκα πολύ και με αγάπησαν. Και στον Άρη προσέφερα στο να πάρει και το πρωτάθλημα και το κύπελλο.»

Στη συζήτηση μπήκε και ο Γιάννης Ιωαννίδης που τόνισε: «Ο Κατσούλης έπαιξε 14 χρόνια στον ΠΑΟΚ. Του μιλήσαμε αν θέλει να έρθει στον Άρη και έγινε. Εμένα τότε με ενδιέφερε ο Κατσούλης, είτε ήταν στον Αετό Θεσσαλονίκης είτε οπουδήποτε αλλού. Αν πηγαίνεις με θυμικό μόνο για να πάρεις κάποιον, τότε καταστρέφεις την ομάδα σου. Το να σε ζητήσει ο πρωταθλητής Ελλάδος ήταν τιμητικό. Κι έπαιξε δυο χρόνια στον Άρη με όλες του τις δυνάμεις.

Αύριο θα είμαι στη Δράμα να κοουτσάρω. Πάνω από όλα είναι οι παίκτες μου. Αυτοί έκαναν ευτυχισμένο τον κόσμο την πόλη. Στο τερέν είναι ο προπονητής και οι παίκτες. Πρέπει να προσέχει τα παιδιά του ο προπονητής. Είναι  φύλακας- άγγελος, είναι ο πατέρας τους».

Το λόγο ξαναπήρε ο Μάνθος Κατσούλης: «Η διαφορά του ΠΑΟΚ και του Άρη ήταν ο Ιωαννίδης. Ο κόουτς, ο ψυχολόγος. Ήταν 30 χρόνια μπροστά. Ποιον φοβόμασταν εμείς στον Αρη ως αντίπαλοι; Ούτε τον Γκάλη, ούτε τον Γιαννάκη. Φοβόμασταν τον Ιωαννίδη. Αν ο ΠΑΟΚ είχε τον Ιωαννίδη θα ήταν πρωταθλητής».