Skip to main content

Κατσίκης: Πιθανό να μην γίνει δεκτή η παραίτηση Ζουράρι

Η παραίτηση δεν έχει γίνει ακόμα αποδεκτή και εναπόκειται στην κρίση του πρωθυπουργού, τόνισε ο βουλευτής των Ανεξαρτήτων Ελλήνων.

Ανοιχτό το ενδεχόμενο να μη γίνει δεκτή από τον πρωθυπουργό η παραίτηση του υφυπουργού Παιδείας, Κώστα Ζουράρι, άφησε, ο βουλευτής των ΑΝΕΛ, Κώστας Κατσίκης, σε συνέντευξή του στον ΣΚΑΪ.

«Εγώ δεν έχω μιλήσει με τον κ. Καμμένο για αυτό το ζήτημα. Αρκούμαι όμως στις δηλώσεις που έκανε ο κ. Ζουράρις σε τηλεοπτικό σταθμό και είπε ότι δεν τον παρότρυνε σε αυτήν την απόφαση ο πρόεδρος των Ανεξαρτήτων Ελλήνων. Η παραίτηση δεν έχει γίνει ακόμα αποδεκτή και εναπόκειται στην κρίση του πρωθυπουργού», είπε ο βουλευτής των ΑΝΕΛ.

Στην ερώτηση για το αν υπάρχει πιθανότητα να μη γίνει αποδεκτή η παραίτηση του κ. Ζουράρι, ο κ. Κατσίκης απάντησε: «Ναι, δεν το αποκλείω».

Ο κ. Κατσίκης πήρε και αποστάσεις από τις δηλώσεις του συναδέλφου του στους ΑΝΕΛ Δημήτρη Καμμένου ο οποίος έθεσε θέμα παραμονής του κ. Ζουράρι με τη φράση «ή αυτός ή εγώ».

«Εγώ δεν θα έκανα κάτι τέτοιο», σχολίασε ο κ. Κατσίκης, ο οποίος επέμεινε στο αφήγημα ότι ο (παραιτηθείς) υφυπουργός Παιδείας έχει ένα σατιρικό στιλ λόγου και στο κάτω κάτω μιλούσε για ποδοσφαιρικές ομάδες. «Το βρίσκω πιο πιθανό να παραμείνει στη θέση του», είπε ο κ. Κατσίκης.

Οπως εξήγησε, ένας υπουργός κρίνεται από τη συνολική παρουσία του και πρόσθεσε ότι είναι ανοιχτό το ενδεχόμενο παραμονής του υφυπουργού Παιδείας στην κυβέρνηση, καθώς όπως είπε, ο κ. Ζουράρις κατά τη διάρκεια της θητείας του στο υπουργείο Παιδείας «έχει καταθέσει τροπολογίες και ρυθμίσεις για τη βελτίωση της λειτουργίας των σχολείων του εξωτερικού».