Skip to main content

Κατσέλη: Μικρές τροποποιήσεις στα ν/σ για ρευστότητα και υπερχρεωμένα νοικοκυριά

Διατηρείται η βασική φιλοσοφία στα δύο νομοσχέδια, δήλωσε η υπουργός Οικονομίας, μετά τη συνάντησή της με το προεδρείο της Ελληνικής Ένωσης Τραπεζών. Δεν σχολίασε τις ρυθμίσεις για Τειρεσία ο γραμματέ
Για μικροτροποιήσεις στις ρυθμίσεις των δύο νομοσχεδίων που αφορούν στη ρευστότητα της αγοράς και στην υπερχρέωση των νοικοκυριών, χωρίς όμως να αλλάξει η βασική τους φιλοσοφία, έκανε λόγο η υπουργός Οικονομίας Ανταγωνιστικότητας και Ναυτιλίας, κυρία Λούκα Κατσέλη, μετά την τρίωρη συνάντησή της με το προεδρείο της Ένωσης Ελληνικών Τραπεζών.

 Η υπουργός είπε ότι «στο πλαίσιο των συναντήσεών μας με όλους τους φορείς της αγοράς είχαμε μια τρίωρη συνάντηση με τους εκπροσώπους του τραπεζικού συστήματος με στόχο την αναθέρμανση της οικονομίας. Το σχέδιο νόμου για την υπερχρέωση των νοικοκυριών συζητείται σήμερα στη Βουλή και θα καταθέσουν όλοι οι φορείς τις προτάσεις τους, τις οποίες και θα λάβουμε υπόψη».

Η κ. Κατσέλη ανέφερε επίσης ότι η συζήτηση δεν αφορούσε στο τρίτο νομοσχέδιο που ετοιμάζεται από το υπουργείο για τη διαφάνεια των τραπεζικών συναλλαγών. Ο γενικός γραμματέας της Ελληνικής Ένωσης Τραπεζών κ. Ι. Νανόπουλος δήλωσε ότι το ζητούμενο για όλους είναι το ίδιο, η αναθέρμανση της οικονομίας και η τόνωση της αγοράς. Σημείωσε ότι «μπορούμε να προχωρήσουμε με αμοιβαία συμφωνία σε πολλά σημεία». Σε ερώτηση δημοσιογράφου για το αν είναι ικανοποιημένη η τραπεζική αγορά σε ό, τι αφορά στις ρυθμίσεις για τον Τειρεσία, ο κ. Νανόπουλος είπε ότι δεν σχολιάζει συγκεκριμένες ρυθμίσεις.