Skip to main content

Κατρούγκαλος: Το νομοσχέδιο της Παιδείας ανταποκρίνεται στο Σύνταγμα

Το δείγμα της πολιτικής μας είναι υπέρ του κοινωνικού κράτους, των αδυνάμων και του κοινωνικού συνόλου, τόνισε ο υπουργός Εργασίας.

«Το νομοσχέδιο ανταποκρίνεται στη συνταγματική επιταγή», ανέφερε από βήματος Βουλής ο υπουργός Εργασίας Γιώργος Κατρούγκαλος, αναφερόμενος στις διατάξεις του νομοσχεδίου του υπουργείου Παιδείας για την ελληνόγλωσση εκπαίδευση, που αφορούν στις απολύσεις εκπαιδευτικών στην ιδιωτική εκπαίδευση.

«Η εξασφάλιση για τους ιδιωτικούς εκπαιδευτικούς σταθερών συνθηκών εργασίας αποτελεί συνταγματικό λόγο δημοσίου συμφέροντος, ώστε εκείνοι να μπορούν απερίσπαστοι να ασκούν τα καθήκοντά τους», πρόσθεσε ο Γιώργος Κατρούγκαλος και τόνισε ότι η κυβέρνηση αντιμετωπίζει την εκπαίδευση ως δημόσιο αγαθό.

«Το δείγμα της πολιτικής μας, το οποίο αποτυπώνεται και σε αυτό το νομοσχέδιο, είναι υπέρ του κοινωνικού κράτους, υπέρ των αδυνάμων, αλλά και υπέρ του κοινωνικού συνόλου», επισήμανε.

Τέλος, αναφέρθηκε στις παρανομίες που έχουν διαπιστωθεί σε ιδιωτικά σχολεία και υπεραμύνθηκε των σχετικών διατάξεων, λέγοντας ότι θα πρέπει να αποκατασταθεί η νομιμότητα στο χώρο.