Skip to main content

Κατρούγκαλος: Ο νόμος για τον ΕΦΚΑ προστατεύει τους αδύναμους

Η ουσία του νόμου ήταν να υπάρχουν κανόνες ισότητας και να προστατευθούν οι αδύναμοι, καθώς το 80% πληρώνει λιγότερα, είπε ο πρώην υπουργός Εργασίας.

Το ανησυχητικό σε αυτή την περίπτωση είναι ότι υπάρχει διαρροή, δήλωσε σήμερα ο Γιώργος Κατρούγκαλος σχολιάζοντας τα δημοσιεύματα που θέλουν το ΣτΕ να κρίνει αντισυνταγματικές διατάξεις του νόμου για τον ΕΦΚΑ.

Μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό Αlpha 989, ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών και πρώην υπουργός Εργασίας ανέφερε ότι «το ανησυχητικό σε αυτή την περίπτωση είναι ότι υπάρχει διαρροή και ένας δικαστής που δέχεται να γίνει επίορκος παραβιάζοντας την διάταξη του ποινικού κώδικα για το απόρρητο της διάσκεψης, δημιουργεί την ανησυχία ότι ενδεχομένως η όλη του συμπεριφορά μπορεί να έχει ανάλογα χαρακτηριστικά. Το ΄11 διέρρευσε ότι είχε απορριφθεί η αίτηση ακύρωσης που αφορούσε την συνταγματικότητα του μνημονίου και η απόφαση βγήκε το 2012».

Είπε πως «έχουν γνώση οι φύλακες, η ηγεσία του Υπ. Εργασίας, να δούμε τί θα λέει η απόφαση. Η ουσία του νόμου ήταν να υπάρχουν κανόνες ισότητας και να προστατευθούν οι αδύναμοι, καθώς το 80% πληρώνει λιγότερα».

Για την τουρκική προκλητικότητα είπε ότι «με κάθε τέτοια ενέργεια (το επεισόδιο στη Ρω), η Τουρκία εκθέτει την παρουσία της στην διεθνή σκηνή και κινδυνεύει να γίνει κράτος- παρίας.

Ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών δήλωσε ότι «η υπόθεση των δύο στρατιωτικών είναι από τις ελάχιστες περιπτώσεις που ο κ. Μητσοτάκης συγκράτησε τις ακροδεξιές τάσεις του κόμματός του».

Όσον αφορά στο ονοματολογικό των Σκοπίων, ο κ. Κατρούγκαλος είπε πως «το γεγονός ότι πυκνώνει η διαπραγμάτευση δημιουργεί έναν παράγοντα αισιοδοξίας, επομένως το παράθυρο αισιοδοξίας παραμένει ανοιχτό αλλά σε καμία περίπτωση δεν πρέπει να θεωρούμε ότι έχουμε την συμφωνία στο τσεπάκι μας. Έχω συγκρατημένη αισιοδοξία, επιδιώκουμε έναν έντιμο συμβιβασμό».