Skip to main content

Κατρούγκαλος: Η Ελλάδα ενεργειακός κόμβος μεταξύ Ασίας και Ευρώπης

Η Ελλάδα στηρίζει την ευρωπαϊκή προοπτική της Γεωργίας, τόνισε ο κ. Κατρούγκαλος υπενθυμίζοντας τους δεσμούς φιλίας που συνδέουν τις χώρες.

Ο Αναπληρωτής Υπουργός Εξωτερικών, Γιώργος Κατρούγκαλος, μίλησε την πρώτη ημέρα του 14ου Διεθνούς συνεδρίου του Βατούμι με θέμα την Ευρωπαϊκή Ενεργειακή Ασφάλεια, σε πάνελ στο οποίο συμμετείχαν ο Αντιπρόεδρος και Υπουργός Εξωτερικών της Γεωργίας κ. Mikheil Janelidze, ο Υπουργός Εξωτερικών της Πολωνίας κ. Konrad Szymański και ο Υπουργός Ενέργειας της Γεωργίας κ. Ilia Eloshvili.

Ο κ. Κατρούγκαλος μίλησε για το αναβαθμισμένο ρόλο της Ελλάδας ως ενεργειακού κόμβου μεταξύ Ασίας και Ευρώπης και τη σημασία της Ενέργειας ως παράγοντα περιφερειακής σταθερότητας και ασφάλειας. Στο πλαίσιο αυτό συνεχάρη την Γεωργία για την πρόσφατη προσχώρηση της στην Ενεργειακή Κοινότητα της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Παράλληλα, ο Αναπληρωτής Υπουργός Εξωτερικών συναντήθηκε με τον Αντιπρόεδρο της Κυβέρνησης και Υπουργό Εξωτερικών κ. Mikheil Janelidze, τον Υπουργό Επικρατείας για Ευρωπαϊκά Θέματα κ. Victor Dolidze και τον Υφυπουργό Οικονομίας και Ανάπτυξης κ. Genadi Arveladze, ο οποίος είναι συμπρόεδρος της Μικτής Διυπουργικής Επιτροπής Ελλάδος-Γεωργίας που συνεδρίασε στο τέλος Μαΐου στην Αθήνα.

Η Ελλάδα στηρίζει την ευρωπαϊκή προοπτική της Γεωργίας, τόνισε ο κ. Κατρούγκαλος στις συναντήσεις αυτές, υπενθυμίζοντας τους δεσμούς φιλίας που συνδέουν τις χώρες μας από την αρχαιότητα. Συζητήθηκε επίσης συγκεκριμένος προγραμματισμός για την προώθηση της διμερούς οικονομικής συνεργασίας, δεδομένου ότι υπάρχουν μεγάλα περιθώρια ανάπτυξης των οικονομικών σχέσεων στους τομείς εμπορίου, ενέργειας, τουρισμού, γεωργίας και μεταφορών.