Skip to main content

Κατηγορούνται για υπεξαίρεση τυχερού δελτίου Τζόκερ

Στο εδώλιο του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων Θεσσαλονίκης θα καθίσει ιδιοκτήτης πρακτορείου του ΟΠΑΠ, ο οποίος κατηγορείται ότι υπεξαίρεσε τα κέρδη, ύψους 407.000 ευρώ, από δελτίο «Τζόκερ» πελάτη τ
Στο εδώλιο του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων Θεσσαλονίκης θα καθίσει ιδιοκτήτης πρακτορείου του ΟΠΑΠ, ο οποίος κατηγορείται ότι υπεξαίρεσε τα κέρδη, ύψους 407.000 ευρώ, από δελτίο «Τζόκερ» πελάτη του.

Στο ίδιο δικαστήριο παραπέμπεται να δικαστεί ένα ακόμη άτομο. Σύμφωνα με βούλευμα του Συμβουλίου Πλημμελειοδικών Θεσσαλονίκης, ο πελάτης-μηνυτής έπαιξε τον Ιούνιο του 2005 στο πρακτορείο του κατηγορούμενου συνολικά 45 μηχανογραφημένα δελτία των παιχνιδιών «Λόττο» και «Τζόκερ». Λόγω των καλών σχέσεων, που διατηρούσε με τον ιδιοκτήτη του πρακτορείου, συμφώνησε να παραλάβει και να πληρώσει τα δελτία τις επόμενες μέρες, αφού το μεσοδιάστημα θα απουσίαζε εκτός πόλης για επαγγελματικούς λόγους.

Όπως αναφέρεται στο βούλευμα του αρμόδιου δικαστικού συμβουλίου, η εξόφληση δελτίων μετά το πέρας ορισμένων ημερών, σε περιπτώσεις όπου υπάρχει σχέση εμπιστοσύνης μεταξύ πράκτορα και παίκτη, είναι πρακτική που εφαρμόζεται σε πολλά πρακτορεία του ΟΠΑΠ σε όλη τη χώρα.

Κατά την παραλαβή των δελτίων και την εξόφληση της αξίας τους, μετά τις κληρώσεις των παιχνιδιών, ο εγκαλών διαπίστωσε ότι έλειπαν πέντε από τα δελτία «Τζόκερ», που είχε παίξει. Παρατηρώντας δε προσεκτικά τα δελτία που κρατούσε στα χέρια του, διαπίστωσε ότι υπήρχε ανακολουθία στους αριθμούς επικύρωσής τους. Αυτό κίνησε την υποψία του και απευθύνθηκε στην ΟΠΑΠ ΑΕ για να πληροφορηθεί τον αριθμό επικύρωσης, την ώρα και το πρακτορείο όπου παίχτηκε το «τυχερό» δελτίο.

Από την έρευνά του διαπίστωσε ότι το κερδισμένο δελτίο ήταν μεταξύ αυτών που είχε παίξει τις προηγούμενες μέρες. Κατά το βούλευμα, ο συγκατηγορούμενος του ιδιοκτήτη εμφανίστηκε ως δήθεν νόμιμος κάτοχος του «τυχερού» δελτίου, εισπράττοντας τελικά τα κέρδη των 407.806 ευρώ.