Skip to main content

Κατηγορηματικά αποκλείει ενδεχόμενο haircut η Λαγκάρντ

Η επικρατέστερη υποψήφια για να είναι η επόμενη επικεφαλής του ΔΝΤ αποκλείει κατηγορηματικά κάθε ενδεχόμενο για «κούρεμα» του ελληνικού χρέους.

Αποκλείει κατηγορηματικά κάθε ενδεχόμενο για «κούρεμα» του ελληνικού χρέους η Γαλλίδα υπουργός Οικονομίας και επικρατέστερη υποψήφια για να είναι η επόμενη επικεφαλής του ΔΝΤ, Κριστίν Λαγκάρντ, διαψεύδοντας τα σχετικά σενάρια.

«Μπορώ να σας κοιτάξω κατάματα και να πω: Το ζήτημα δεν είναι πλέον στο τραπέζι των συζητήσεων», τονίζει η Λαγκάρντ, μιλώντας στο εβδομαδιαίο περιοδικό STERN. Η Γαλλίδα υπουργός διαψεύδει ακόμη ότι έγινε σχετική συζήτηση στη μυστική συνεδρίαση του Λουξεμβούργου πριν από τρεις εβδομάδες.

Σε μια προσπάθεια να ερμηνεύσει την έντονη σεναριολογία περί «haircut», υποστηρίζει ότι το ζητούν πολλοί ειδικοί, «επειδή θέλουν να κερδίσουν χρήματα». Πάντως, η Λαγκάρντ διαπιστώνει ότι «η Ελλάδα έχει σημειώσει πρόοδο», αλλά παρόλα αυτά (οι Ελληνες) «πολλά από όσα υποσχέθηκαν πριν από ένα χρόνο, δεν τα έχουν ξεκινήσει ακόμα».

«Θα πρέπει να προχωρήσουν αυστηρότερα και πιο ενεργά, γιατί τώρα το κυριότερο είναι "δράση, δράση, δράση"», αναφέρει χαρακτηριστικά.