Skip to main content

Κατηγορίες τουρκικού ΥΠΕΞ σε Γερμανία για υποκριτική στάση

Η γερμανική κυβέρνηση αποφάσισε να επιτρέψει προεκλογική συγκέντρωση του φιλοκουρδικού κόμματος της Τουρκίας HPD στο έδαφός της.

Η απόφαση της γερμανικής κυβέρνησης να επιτρέψει προεκλογική συγκέντρωση του φιλοκουρδικού κόμματος της Τουρκίας HPD στο έδαφός της έχει κάνει έξαλλους τους οπαδούς του Ερντογάν.

Σύμφωνα με το hellasjournal.com, το μεσημέρι του Σαββάτου το υπουργείο Εξωτερικών της γείτονος εξέδωσε σκληρή ανακοίνωση στην οποία κατηγορεί τη Γερμανία για δύο μέτρα και δύο σταθμά προσθέτοντας πως έτσι δεν ομαλοποιούνται οι σχέσεις των δύο κρατών. «Η Γερμανία αποφάσισε να απαγορεύσει σε πολιτικούς τρίτης χώρας να συναντηθούν με Γερμανούς ψηφοφόρους. Δεν έχουμε συμφωνήσει με αυτή την απόφαση, η οποία είναι ασύμβατη με τη Δημοκρατία και περιμένουμε από τις γερμανικές Αρχές να εφαρμοστεί το μέτρο αυτό χωρίς διακρίσεις για όλα τα πολιτικά κόμματα» αναφέρει η ανακοίνωση.

«Όταν έγινε γνωστό ότι ένα πολιτικό κόμμα της χώρας μας θα οργάνωνε προεκλογική συγκέντρωση στην Κολονία, προχωρήσαμε σε υπενθύμιση (της απαγόρευσης) και προειδοποίηση προς τις γερμανικές Αρχές. Παρόλα αυτά, σήμερα υπάρχει μια ακατανόητη και απαράδεκτη απόφαση της Γερμανίας να επιτρέψει μια τέτοια δραστηριότητα» συνεχίζει. Στο ίδιο κείμενο το τουρκικό ΥΠΕΞ κάνει λόγο για διαφορετική μεταχείριση μεταξύ των τουρκικών κομμάτων και καταλήγει: «Αυτή η υποκριτική προσέγγιση, την οποία καταδικάζουμε, δεν είναι συμβατή ούτε με τη Δημοκρατία, ούτε με τη μάχη κατά της τρομοκρατίας και έρχεται σε αντίθεση με την προσπάθεια ομαλοποίησης των Τουρκο-γερμανικών σχέσεων».