Skip to main content

Κατηγορίες σε βάρος τριών για τον θάνατο των 71 μεταναστών σε φορτηγό

Όπως αναφέρει το γραφείο του εισαγγελέα της Βουλγαρίας σε βάρος των τριών ανδρών απαγγέλθηκαν κατηγορίες για συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση.

Κατηγορίες σε βάρος τριών ανδρών για τον θάνατο 71 μεταναστών, τα πτώματα των οποίων βρέθηκαν σε ένα εγκαταλελειμένο φορτηγό-ψυγείο σε αυτοκινητόδρομο της Αυστρίας, απήγγειλαν οι βουλγαρικές αρχές.

Όπως αναφέρει το γραφείο του εισαγγελέα της Βουλγαρίας σε ανακοίνωσή του, σε βάρος των τριών ανδρών απαγγέλθηκαν κατηγορίες για συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση. Ένας από αυτούς συνελήφθη τη Δευτέρα στη Βουλγαρία και οι αρχές θεωρούν ότι είναι ένας από τους οδηγούς του φορτηγού. Οι δύο άλλοι συνελήφθησαν την περασμένη εβδομάδα στην Ουγγαρία ως ύποπτοι για διακίνηση ανθρώπων και ανακρίνονται στην Αυστρία ως ύποπτοι για ανθρωποκτονία.

Τέσσερις Βούλγαροι και ένας Αφγανός κρατούνται προσωρινά στην Ουγγαρία μέχρι να ολοκληρωθεί η έρευνα. Αντιμετωπίζουν έως και 16 χρόνια ποινή κάθειρξης για διακίνηση ανθρώπων στην Ουγγαρία καθώς και κατηγορίες για ανθρωποκτονία στην Αυστρία.