Skip to main content

Κάτι θα «κινηθεί» στο πεδίο των αποκρατικοποιήσεων σύντομα

Το Ταμείο Αξιοποίησης Δημόσιας Περιουσίας, που θα συσταθεί στη θέση του ΤΑΙΠΕΔ, φαίνεται πως θα τέλει υπό την υψηλή επίβλεψη του Νίκου Παππά.

Ξεκαθαρίζει σιγά - σιγά το τοπίο στο μέτωπο των αποκρατικοποιήσεων. Με βάση την ανεπίσημη κατανομή που έχει γίνει, από τις 20 στις οποίες έχουν δοθεί προτεραιότητα, οι πρώτες εννιά θα γίνουν μέσω του ΤΑΙΠΕΔ και οι υπόλοιπες 11, μέσω του Ταμείου Αξιοποίησης Δημόσιας Περιουσίας που θα συσταθεί. Το πρόβλημα είναι πως δεν έχει διευκρινιστεί ποιες είναι οι εννιά και ποιες οι 11, ούτε πότε ακριβώς το νέο Ταμείο θα ξεκινήσει να λειτουργεί.

Οι πληροφορίες μας πάντως αναφέρουν ότι θα τέλει υπό την υψηλή επίβλεψη του υπουργού Επικρατείας και στενού συνεργάτη του πρωθυπουργού, Νίκου Παππά, γεγονός το οποίο από μόνο του καταδεικνύει το βαθμό σοβαρότητας, με τον οποίο αντιμετωπίζεται από την κυβέρνηση το όλο θέμα. Για την ιστορία, πάντως, και όχι μόνο, θα πρέπει να σημειωθεί ότι η λειτουργία του νέου Ταμείου προβλέπεται και από το τρίτο Μνημόνιο και μάλιστα εντάσσεται στις εμπροσθοβαρές κομμάτι του, δηλαδή, σε αυτό το οποίο θα πρέπει να έχει ολοκληρωθεί έως το τέλος του 2015.

Και μια και ο λόγος σε αποκρατικοποιήσεις, να σημειωθεί ότι τελικά προς πώληση βγαίνει το 67% του Οργανισμού Λιμένος Πειραιώς (ΟΛΠ), αντί του 51% που αρχικά όλοι περίμεναν. Μια πονηρή διακήρυξη, που δημοσιεύτηκε χθες από τη διοίκηση του Λιμένος, λύνει πολλές απορίες σχετικά και με αυτό το ζήτημα ...