Skip to main content

«Κάτι» συμβαίνει στο τρίγωνο Αθήνα-Βερολίνο-Ουάσιγκτον

Προάγγελος αρνητικών εξελίξεων δείχνει να είναι η παρέμβαση Σόιμπλε αναφορικά με το μέλλον του ΔΝΤ στο ελληνικό πρόγραμμα.
Προάγγελος αρνητικών εξελίξεων δείχνει να είναι η παρέμβαση Σόιμπλε αναφορικά με το μέλλον του ΔΝΤ στο ελληνικό πρόγραμμα.

Στο Βερολίνο δείχνουν μια τάση να θέλουν να επιβάλουν τα γεγονότα, ενδεχομένως σε (παρασκηνιακή) συνεννόηση με κέντρα στην Ουάσιγκτον και στην έδρα του Ταμείου. Αυτό που δεν έχει ξεκαθαρίσει ακόμα είναι τι ακριβώς έχει στο πίσω μέρος του μυαλού του ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών. 

Πολλοί είναι εκείνοι που πιστεύουν ότι το Grexit δεν έφυγε ποτέ από τα σχέδια του, ενώ, ως Voria.gr επιμένουμε: Αναζητήσατε τον ρόλο του Πολ Τόμσεν πίσω από όλα αυτά. Κι αυτό γιατί και ο επικεφαλής των ευρωπαικών υποθέσεων του ΔΝΤ μάλλον συμφωνεί σε αυτό το σημείο με τον κ. Σόιμπλε. Κάπου εκεί, όμως, σταματούν τα δεδομένα και ξεκινούν οι εικασίες περί υπόγειων συνεννοήσεων και άλλων τινών, που όμως δεν μπορούν να αποδειχθούν. 

Σε κάθε περίπτωση, θα πρέπει να αναφέρουν εδώ ένα στοιχείο που δε θα πρέπει να διαφύγει της προσοχής μας. Συγκεκριμένα, όμως μαθαίνουμε, φέτος, μόνο για μια εβδομάδα θα φύγουν τις Γιορτές των Χριστουγέννων τα μέλη του κουαρτέτου των ελεγκτών, με ό,τι αυτό μπορεί να συνεπάγεται για την κρισιμότητα της κατάστασης. 

Μέχρι πέρυσι εξαφανίζονταν για έναν μήνα και παραπάνω στις ελβετικές Αλπεις, για το καθιερωμένο σκι. Φέτος όμως τα δεδομένα δείχνουν να αλλάζουν. Οδεύουμε προς ένα πολύ δύσκολο Φεβρουάριο με υπουργούς της κυβέρνησης (Σπίρτζης, Σκουρλέτης, Φίλης και Δρίτσας) να έχουν δείξει ότι δύσκολα θα ευθυγραμμιστούν με ό,τι τους αναλογεί, ενόψει της αξιολόγησης που έπεται.