Skip to main content

«Κάτι κακό» συμβαίνει με τις ασιατικές οικονομίες...

Οι παραγγελίες από την αγορά της Κίνας, και όχι μόνο, παρουσιάζουν σοβαρά σημάδια κόπωσης, εκπέμποντας ανησυχητικά μηνύματα για την επόμενη μέρα.

Πληθαίνουν οι ενδείξεις ότι κάτι δεν πάει καλά με τις οικονομίες της Ασίας. Και οι πρώτοι που πληροφορούνται τα ανησυχητικά νέα είναι συνήθως εκείνοι οι όμιλοι που διαθέτουν διεθνή παρουσία, είτε παραγωγικά, είτε μέσω εξαγωγών. Οπως πληροφορείται, λοιπόν, η Voria.gr από πηγές που είναι σε θέση να γνωρίζουν τις εξελίξεις από το συγκεκριμένο γεωγραφικό μέτωπο, οι παραγγελίες από την αγορά της Κίνας και όχι μόνο, παρουσιάζουν σοβαρά σημάδια κόπωσης το τελευταίο διάστημα. Το φαινόμενο μπορεί να είναι και συγκυριακό, ωστόσο, το γεγονός ότι καταγράφεται και από τα Μέσα παγκόσμιας εμβέλειας, μαρτυρά πως «κάτι» συμβαίνει εκεί.

Προσέξτε:

Η αρχη έγινε με τους ΝΥΤ, που σε δημοσίευμα τους το περασμένο Σάββατο, εξηγούσαν πώς έχουν μειωθεί οι εισαγωγές πρώτων υλών της Κίνας και από την Αυστραλία (που είχε αντικαταστήσει εν πολλοίς την Βραζιλία). Η Αυστραλία είχε επιλεγεί λόγω της γεωγραφικής της εγγύτητας με την Κίνα, αλλά μειώνονται και από εκεί.

Η συνέχεια δόθηκε προχθες, με δημοσίευμα της WSJ, που έγραφε ό,τι έλεγε λίγες ώρες πριν το Bloomberg. Οτι δηλαδή, οι μεγάλες δυτικές τράπεζες περιορίζουν σημαντικά το άνοιγμα τους στην περιοχή. Με την αρχή να την κάνει η Goldman Sachs (με ό,τι αυτό συνεπάγεται...) και να ακολουθούν και οι υπόλοιπες. Μάλιστα, σε κάποιες περιπτώσεις τραπεζών, η αποεπένδυση θα φτάσει ακόμα και στο ένα τρίτο!