Skip to main content

Καθορίζουν οι δήμαρχοι τις θέσεις εργασίας για αποφοίτους ΕΠΑΛ στην ΚΜ

Η Κεντρική Μακεδονία καθίσταται πρωτοπόρα, καθώς έχει ξεπεράσει και την Αττική σε αποφοίτους ΕΠΑ.Λ, σημειώνει ο Παναγιώτης Ανανιάδης.

Πρόσκληση στους δημάρχους της Κεντρικής Μακεδονίας, να αποφασίσουν μέσω των δημοτικών συμβουλίων τους, τον καθορισμό θέσεων εργασίας για τους αποφοίτους των επαγγελματικών λυκείων (ΕΠΑ.Λ) απηύθυνε στη διάρκεια της σημερινής συνεδρίασης του Δ.Σ. της Περιφερειακής Ένωσης Δήμων Κεντρικής Μακεδονίας (ΠΕΔ-ΚΜ) ο περιφερειακός διευθυντής εκπαίδευσης Κεντρικής Μακεδονίας, Παναγιώτης Ανανιάδης, ενόψει του προγραμματισμού για το σχολικό έτος 2018 -2019. 

Απευθυνόμενος στους αιρετούς για τη χρησιμότητα του προγράμματος «Μεταλυκειακό έτος Τάξη Μαθητείας ΕΠΑΛ- Η συμβολή του στην Ανάπτυξη», ο κ. Ανανιάδης - σύμφωνα με ανακοίνωση της ΠΕΔ-ΚΜ - τόνισε ότι "η Κεντρική Μακεδονία καθίσταται  πρωτοπόρα, καθώς έχει ξεπεράσει και την Αττική σε αποφοίτους ΕΠΑ.Λ που εκπαιδεύονται και εργάζονται σε επιχειρήσεις. Δηλαδή σπουδάζουν και δουλεύουν, ενώ παράλληλα έχουν και ασφάλιση".

Ανέφερε, μάλιστα, ότι το ένα τέταρτο των αποφοίτων των ΕΠΑ.Λ είναι σε Δήμους της Κεντρικής Μακεδονίας και αυτό, όπως είπε, είναι μεγάλο όφελος για την τοπική οικονομία και την αγορά, ενώ δίνει τη δυνατότητα να δεσμευτούν και μόνιμες θέσεις εργασίας. "Για αυτό ζητάμε να προβλεφθούν θέσεις εργασίας, με απόφαση των κατά τόπους Δημοτικών Συμβουλίων, ανάλογα με τις ειδικότητες που έχουν τα ΕΠΑΛ. Ζητάμε να καθορίζονται θέσεις που να είναι αξιοποιήσιμες και αυτό μπορεί να γίνει, καθώς μπορούν να συνδυαστούν με τις ανάγκες της τοπικής οικονομίας κάθε περιοχής. Αυτή τη στιγμή οι απόφοιτοι των ΕΠΑΛ, οδηγούνται στην ανεργία και σε άσχετες καταρτίσεις, με αποτέλεσμα να χάνονται σπουδαία μυαλά", υπογράμμισε ο περιφερειακός διευθυντής εκπαίδευσης.