Skip to main content

Καθοριστική για το Eurogroup η συνεδρίαση του Euroworking Group

Το Euroworking Group συνεδριάζει, μέσω τηλεδιάσκεψης, προκειμένου να εξετάσει την κατάσταση ενόψει του Eurogroup της 9ης Μαΐου.

Κρίσιμη σημασίας αναμένεται να είναι η σημερινή συνεδρίαση του Euroworking Group που, θα συνεδριάσει τις επόμενες ώρες με τη συμμετοχή του Γιώργου Χουλιαράκη, προκειμένου να εξετάσει την κατάσταση ενόψει του Eurogroup της 9ης Μαΐου.

Μέχρι στιγμής, οι προβλέψεις για την συνεδρίαση των υπουργών Οικονομικών της Ευρωζώνης την ερχόμενη Δευτέρα δεν είναι θετικές, ενώ χαρακτηριστικό είναι δημοσίευμα του πρακτορείου Reuters σύμφωνα με το οποίο οι συζητήσεις μεταξύ των θεσμών και της ελληνικής κυβέρνησης για την ολοκλήρωση της αξιολόγησης προχωρούν πολύ αργά, έτσι ώστε η επίτευξη συμφωνίας στο Eurogroup της 9ης Μαΐου δεν είναι καθόλου βέβαιη.

Από την πλευρά του το Μέγαρο Μαξίμου επισημαίνει πως «οι ευρωπαϊκοί θεσμοί στηρίζουν την ελληνική πρόταση» για τον αυτόματο δημοσιονομικό «διορθωτή», με το ΔΝΤ ωστόσο να επιμένει ακόμα στη θέση του για νομοθέτηση συγκεκριμένων μέτρων από τώρα, μέτρων που αφορούν κυρίως περικοπές μισθών και συντάξεων και απολύσεις στο Δημόσιο.

«Δεν νομοθετούμε νέα μέτρα» ήταν, πάντως, η απόφαση που βγήκε και από τη χθεσινή σύσκεψη υπό την προεδρία του Αλέξη Τσίπρα και τη συμμετοχή του αντιπροέδρου της κυβέρνησης Γιάννη Δραγασάκη, του υπουργού Οικονομικών Ευκλείδη Τσακαλώτου, του υφυπουργού Οικονομικών Γιώργου Χουλιαράκη και στενών συνεργατών του πρωθυπουργού.