Skip to main content

Καθείρξεις σε 4 οπαδούς του ΠΑΟΚ για άγριο ξυλοδαρμό αστυνομικού

Οι οπαδοί του ΠΑΟΚ καταδικάστηκαν με ποινές κάθειρξης 13,5 και 14 ετών για τον ξυλοδαρμό 33χρονου αστυνομικού, ο οποίος έμεινε παραπληγικός.

Με πολυετείς καθείρξεις καταδικάστηκαν τέσσερις οπαδοί του ΠΑΟΚ που κρίθηκαν ένοχοι για τον άγριο ξυλοδαρμό 33χρονου αστυνομικού και του 34χρονου φίλου, στις Σέρρες. Το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο Θεσσαλονίκης επέβαλε ποινή 13,5 ετών στους τρεις και 14ετή κάθειρξη στον τέταρτο ο οποίος έφερε εκτοξευτήρα με φωτοβολίδες κατά τη διάρκεια της συμπλοκής.

Το δικαστήριο μετέτρεψε τις αρχικές κατηγορίες της «απόπειρας ανθρωποκτονίας» και της «επικίνδυνης σωματικής βλάβης» σε «βαριά σκοπούμενη σωματική βλάβη». Ακόμη αποφάσισε η έφεση των καταδικασθέντων να έχει ανασταλτικό αποτέλεσμα, υπό τους όρους της απαγόρευσης της εξόδου από τη χώρα και της εμφάνισης σε αστυνομικό τμήμα πριν την έναρξης των αγώνων του ΠΑΟΚ σε ποδόσφαιρο, βόλεϋ και μπάσκετ.  

Οι κατηγορούμενοι είναι ηλικίας από 21 έως 25 χρονών και αρνήθηκαν τις κατηγορίες. Παραδέχτηκαν μόνο ότι χτύπησαν- αλλά όχι στο κεφάλι -τους δύο φιλάθλους του Άρη ενώ  ισχυρίστηκαν ότι ο 34χρονος αστυνομικός χτύπησε και τραυματίστηκε όταν έπεσε στο έδαφος. Ο τελευταίος, μετά τον βαρύ τραυματισμό του, έμεινε παραπληγικός ενώ στο δικαστήριο μετέβη με αναπηρικό καρότσι για να καταθέσει.

Το περιστατικό σημειώθηκε, το Μάρτιο του 2015, όταν  τα δύο θύματα - φίλαθλοι  του Άρη - πέρασαν έξω από τον σύνδεσμο των οπαδών του ΠΑΟΚ στις Σέρρες.