Skip to main content

Κάθειρξη σε 43χρονο επειδή κρατούσε φυλακισμένη και βίαζε 26χρονη

Ο κατηγορούμενος κρίθηκε από το δικαστήριο ένοχος για εμπορία ανθρώπων, βιασμό κατ' εξακολούθηση και παράνομη επανείσοδο στη χώρα

Ποινή κάθειρξης 10 ετών και φυλάκισης ενός μηνός επέβαλε το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο Θεσσαλονίκης σ' έναν 43χρονο Βούλγαρο ο οποίος φέρεται ότι κρατούσε φυλακισμένη και βίαζε μια 26χρονη συμπατριώτισσα του. Ο κατηγορούμενος κρίθηκε ένοχος για εμπορία ανθρώπων, βιασμό κατ' εξακολούθηση και παράνομη επανείσοδο στη χώρα. Η έφεση του δεν είχε ανασταλτικό αποτέλεσμα στην εκτέλεση της ποινής και οδηγήθηκε στη φυλακή.

Ο 43χρονος είπε ότι διατηρούσε σχέση με την 26χρονη Βουλγάρα- μητέρα ενός ανήλικου παιδιού ενώ, σύμφωνα με το κατηγορητήριο, της υποσχέθηκε εργασία στην περιοχή του Κιλκίς για να εξοικονομήσει χρήματα και να μπορέσει να χτίσει ένα σπίτι για το παιδί της όταν θα επέστρεφε πίσω στη πατρίδα της. Με τρένο έφθασαν στην Ελλάδα ενώ ο κατηγορούμενος εγκατέστησε τη νεαρή συμπατριώτισσα του μέσα σε ένα κοντέινερ όπου την κρατούσε φυλακισμένη.

Παράλληλα την υποχρέωνε να δουλεύει σε αγροτικές και κτηνοτροφικές εργασίες παρακρατώντας ο ίδιος το μεροκάματο ενώ την βίαζε καθημερινά μέσα στο κοντέινερ. Τελικά η γυναίκα κατάφερε να διαφύγει και να καταγγείλει το περιστατικό στην αστυνομία.