Skip to main content

Απίστευτο «έμφραγμα» στα Δικαστήρια από τα διπλοπαρκαρισμένα

Η κατάσταση έχει φθάσει στο απροχώρητο, αφού από τις τέσσερις συνολικά λωρίδες κυκλοφορίας απομένει... προσπελάσιμη μόλις η μία.

«Κόκκινο» χτυπάει το κυκλοφοριακό κομφούζιο στην οδό 26ης Οκτωβρίου λόγω των παράνομων διπλοπαρκαρισμένων (ή και τριπλοπαρκαρισμένων!) οχημάτων, τα οποία παραλύουν καθημερινά τη νευραλγική οδική αρτηρία της Θεσσαλονίκης που διέρχεται μπροστά από το Δικαστικό Μέγαρο.

Η κατάσταση, πλέον, στο σημείο έχει φθάσει στο απροχώρητο, αφού από τις τέσσερις συνολικά λωρίδες κυκλοφορίας, για την κίνηση των οχημάτων απομένει... προσπελάσιμη μόλις η μία. Ιδιαίτερα έντονο πρόβλημα δημιουργείται στην αριστερή λωρίδα του δρόμου για τους οδηγούς που θέλουν να στρίψουν στην οδό Μοναστηρίου, καθώς εξαιτίας του πρωτοφανούς όγκου παράτυπα παρκαρισμένων οχημάτων σχηματίζονται ουρές αυτοκινήτων.

Το κυκλοφοριακό χάος που προκαλείται στις ώρες αιχμής από τον συνωστισμό αυτοκινήτων, φορτηγών εκφόρτωσης, αστικών λεωφορείων, μηχανών, ποδηλάτων (και πεζών, ελλείψει διάβασης) πολλές φορές οδηγεί τους εμπλεκομένους σε έντονο εκνευρισμό, αψιμαχίες και φυσικά μικροατυχήματα.

Κι όλα αυτά συμβαίνουν κάτω από τη... μύτη της Τροχαίας, αφού λίγα μέτρα μακριά, στην οδό Δωδεκανήσου, βρίσκεται το Αστυνομικό Τμήμα της Πλατείας Δημοκρατίας, ενώ έντονη -και σε καθημερινή βάση- είναι η παρουσία αστυνομικών στον συγκεκριμένο δρόμο, λόγω των Δικαστηρίων. Την ίδια στιγμή, εκκωφαντικά... απούσα δηλώνει και η Δημοτική Αστυνομία, αφήνοντας την 26ης Οκτωβρίου στο έλεος των παράνομα σταθμευμένων ΙΧ οχημάτων.

Φαίνεται πως όλοι έχουν συμβιβαστεί με τις εικόνες τριτοκοσμικής χώρας στην... Ημέρα της Μαρμότας, στο κέντρο μιας ευρωπαϊκής πόλης.