Skip to main content

Καθηλωμένα στο έδαφος τα αεροπλάνα της British Airways

Αντιμέτωπη με την πρώτη απεργιακή κινητοποίηση εδώ και 13 χρόνια είναι η British Airways. Οι απεργιακές κινητοποιήσεις ξεκίνησαν σήμερα τα ξημερώματα και αναμένεται ότι θα διαρκέσουν τουλάχιστον επτά
Αντιμέτωπη με την πρώτη απεργιακή κινητοποίηση εδώ και 13 χρόνια είναι η British Airways, καθώς οι διαπραγματεύσεις της διοίκησης με το συνδικάτο Unite, που είχαν στόχο να αποφευχθεί η απεργία του προσωπικού καμπίνας, κατέρρευσαν. Οι απεργιακές κινητοποιήσεις, που ξεκίνησαν σήμερα τα ξημερώματα, αναμένεται ότι θα διαρκέσουν τουλάχιστον επτά ημέρες. Σύμφωνα με το BBC, μόνο κατά τη διάρκεια του πρώτου τριημέρου της απεργίας θα ακυρωθούν 1.100 πτήσεις (από τις 1.950 που έχουν προγραμματιστεί).

«Με μεγάλη απογοήτευση πρέπει να σας ανακοινώσω ότι οι διαπραγματεύσεις απέτυχαν. Η πρόταση της εταιρίας δεν βελτιώθηκε στο ελάχιστο σε σύγκριση με την προηγούμενη», δήλωσε σε συνέντευξη Τύπου ο γενικός γραμματέας του συνδικάτου Unite Τόνι Γούντλεϊ.

Η διαφωνία μεταξύ των δύο πλευρών έγκειται στο ότι το συνδικάτο αντιτίθεται στις περικοπές θέσεων εργασίας, με τη διοίκηση της British Airways να καταθέτει πρόταση με την οποία δεσμεύεται για συγκεκριμένες ώρες εργασίας και προσφέρει ετήσια αύξηση αποδοχών, με αντάλλαγμα το Unite να δεχθεί τη μείωση κόστους λειτουργίας ύψους 62,5 εκατ. στερλινών.

Από την πλευρά του το Unite δεν δέχθηκε την πρόταση, με τον γενικό διευθυντή της British Airways Γουίλι Γουόλς να εκφράζει «τη βαθιά του λύπη».