Τετάρτη 22 Νοεμβρίου 2017
x

ΚΑΘΗΓΗΤΕΣ ΤΟΥ HARVARD ΚΑΙ ΤΟ COOKING ODYSSEY ΣΕ ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΣΤΗ ΧΑΛΚΙΔΙΚΗ

Έλληνες και ξένοι θα έχουν την ευκαιρία να μάθουν από τους πλέον ειδικούς τα οφέλη της Μεσογειακής διατροφής στο συνέδριο στο Sani Resort.

Στη Χαλκιδική θα συγκεντρωθούν κορυφαίοι διεθνείς επιστήμονες και ερευνητές από το Πανεπιστήμιο του Χάρβαρντ σε συνεργασία με τη βραβευμένη τηλεοπτική σειρά The Cooking Odyssey για να παρουσιάσουν και να συζητήσουν τα οφέλη της Μεσογειακής Διατροφής.

Το πενταήμερο συνέδριο/διαδραστικό event Mediterranean Diet and Health που θα πραγματοποιηθει στις 16 με 20 Οκτωβρίου στη Χαλκιδική στο Sani Resort, έχει ως στόχο την προβολή της Μεσογειακής διατροφής και την εισαγωγή των συμμετεχόντων σε αυτό τον υγιεινό τρόπο διατροφής στη θεωρία αλλά και στη πράξη.

Έλληνες και ξένοι θα έχουν την ευκαιρία να μάθουν από τους πλέον ειδικούς τα οφέλη και τις τελευταίες εξελίξεις για τη γνωστή Μεσογειακή διατροφή αλλά και να επισκεφτούν ελαιοτριβεία, οινοποιία, και τυροκομικές μονάδες και να γευτούν ελληνικά προϊόντα.

Το συνέδριο με συντονιστή τον Έλληνα Στέφανο Κάλη, Αναπληρωτή Καθηγητή στη Ιατρική Σχολή και Σχολή Δημόσιας Υγείας του Χάρβαρντ, αποτελεί συνέχεια της επιτυχημένης ημερίδας Μεσογειακής Διατροφής και Υγείας στο Χώρο Εργασίας που διοργανώθηκε στο Πανεπιστήμιο Χάρβαρντ το 2014.

«Η παραδοσιακή Ελληνική διατροφή είναι κάτι που έχουμε μάθει από τους παππούδες μας και πλέον τόσο τα καλύτερα πανεπιστήμια ανά τον κόσμο όσο και τα ιατρικά περιοδικά είναι θερμοί υποστηρικτές της» αναφέρει ο Κάλης.

Το συνέδριο φιλοδοξεί να αναδείξει όχι μόνο την Μεσογειακή διατροφή αλλά και την Ελληνική διατροφή. «Tο συνέδριο είναι μια μεγάλη ευκαιρία για τα Ελληνικά προϊόντα, τον τουρισμό και την εικόνα της χώρας μας προς το εξωτερικό», τονίζει ο Κάλης.

Σήμερα η Μεσογειακή διατροφή, στην οποία περιλαμβάνεται η παραδοσιακή ελληνική  διατροφή είναι από τις πιο δημοφιλείς δίαιτες που έχουν υπάρξει.
Η παραδοσιακή Μεσογειακή Διατροφή είναι το πιο καλά τεκμηριωμένο πρότυπο διατροφής στον κόσμο για την προώθηση υγείας και μακροζωίας αναφέρει ο Walter Willett, Καθηγητής Επιδημιολογίας και Διατροφής στη Ιατρική Σχολή και Σχολή Δημόσιας Υγείας στο Χάρβαρντ.

«Το να βιώσει κανείς την Μεσογειακή διατροφή που είναι όχι μόνο νόστιμη αλλά και υγιεινή στη γενέτειρα της την Ελλάδα, αποτελεί μία αξέχαστη εμπειρια», δηλώνει ο Willett.

Στο πλαίσιο του συνεδρίου, συμμετέχουν μεταξύ άλλων οι διακεκριμένοι ομιλητές:

Walter Willett, Καθηγητής Επιδημιολογίας και Διατροφής στη Σχολή Δημόσιας Υγείας του Χάρβαρντ, καθηγητης ιατρικής στη Ιατρική Σχολή του Χάρβαρντ

Frank Sacks, Καθηγητής Διατροφής και Καρδιαγγειακής Πρόληψης στη Σχολή Δημόσιας Υγείας του Χάρβαρντ

Αντωνία Τριχοπούλου, Καθηγήτρια Προληπτικής Ιατρικής και Διατροφής στην Ιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου Αθηνών και πρόεδρος του Ελληνικού Ιδρύματος Υγείας

Στέφανος Κάλης, Αναπληρωτής Καθηγητής Ιατρικής στη Ιατρική Σχολή και Σχολή Δημόσιας Υγείας του Χάρβαρντ

Ramon Estruch, Καθηγητής στη Ιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου της Βαρκελώνης και συντονιστής της έρευνας PREDIMED

Προκόπιος Μαγιάτης, Αναπληρωτής Καθηγητής του Τομέα Φαρμακογνωσίας και Χημείας Φυσικών Προϊόντων στο Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών

Οι ομιλίες δεν θα εστιάσουν μόνο στις ευεργετικές ιδιότητες και τις τελευταίες εξελίξεις της Μεσογειακής διατροφής, αλλά και στην εφαρμογή της διατροφής αυτής σε εργασιακούς χώρους, πανεπιστήμια και ξενοδοχεία.

Τα επιστημονικά στοιχεία αδιαμφισβήτητα υποστηρίζουν τη Μεσογειακή διατροφή, και η προβολή της από διακεκριμένους επιστήμονες στη χώρα μας μέσα από αυτό το συνέδριο, μπορεί να αποτελέσει το έναυσμα για να υπάρξει μια οργανωμένη προαγωγή της ελληνικής διατροφής και των προϊόντων της ως εργαλείο οικονομικής ανάπτυξης.




A+
A-







ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΑΡΧΗ ΤΟΥ ΑΡΘΡΟΥ