Skip to main content

Καθιέρωση διεθνιστικών αντιλήψεων από τον Γαβρόγλου

Έβαλαν τον κατάλληλο άνθρωπο, τον υπουργό Κώστα Γαβρόγλου, στο κατάλληλο υπουργείο για καθιέρωση διεθνιστικών αντιλήψεων.

Στα σοβαρά περιμένουν κάποιοι να παράσχει ελληνική παιδεία στα σχολεία ο Γαβρόγλου; Ο άνθρωπος που θέλει για τα Σκόπια ονομασία σκέτο Μακεδονία, που μιλά για τουρκική μειονότητα στην Θράκη, που δεν αποκαλεί Έλληνες τους Κωνσταντινουπολίτες, αλλά Ρωμιούς και που συμβαδίζει με τον Φίλη στην άρνηση της Γενοκτονίας των Ποντίων;

Ως Κωνσταντινουπολίτης ο Γαβρόγλου κι αυτός, δεν θεωρεί τον εαυτό του Έλληνα, αλλά Ρωμιό. Αλλά Ρωμιούς αποκαλούν οι Τούρκοι όλους τους μη μουσουλμάνους της οθωμανικής αυτοκρατορίας, Αρμένηδες, Ασσύριους, Σλάβους… και φυσικά τους Ελληνοκύπριους.

Έβαλαν τον κατάλληλο άνθρωπο στο κατάλληλο υπουργείο για καθιέρωση διεθνιστικών αντιλήψεων. Διεθνισμός και ελληνισμός δεν κολλάνε, εξ ιδεολογίας. Να τελειώνει το παραμύθι. Κι αυτά που κάνει ο Γαβρόγλου, ίσως είναι σοβαρότερα από μια αύξηση του ΦΠΑ. Επειδή αλλοιώνουν την μορφή της ελληνικής κοινωνίας.

Οι άνθρωποι δεν ήρθαν για να κυβερνήσουν απλώς. Ήρθαν για να διαλύσουν. Ό,τι ακριβώς κάνει ο νέο-φιλελευθερισμός. Διαφορετικοί στόχοι, αλλά ίδιες μέθοδοι. Διάλυση κάθε συνδετικού ιστού της κοινωνίας και εγκατάλειψη του ελληνικού τρόπου ζωής.

Για τα παραπάνω και τα επόμενα, θυμηθείτε τι είπε ο Ισοκράτης πριν από 2.400 χρόνια. Δεν τον άκουσαν, και η Αθήνα τελείωσε: «Η Δημοκρατία μας αυτοκαταστρέφεται διότι κατεχράσθη το δικαίωμα της ελευθερίας και της ισότητας, διότι έμαθε τους πολίτες να θεωρούν την αυθάδεια ως δικαίωμα, την παρανομία ως ελευθερία, την αναίδεια του λόγου ως ισότητα και την αναρχία ως ευδαιμονία».

Πόσο ρεζίλι μπορεί να γίνει ακόμη αυτός ο άνθρωπος; Για τον Ερντογάν λέω. Συνάπτει συμμαχίες και τις αλλάζει σαν τα πουκάμισα. Τώρα, μπροστά στον κίνδυνο της ίδρυσης αυτόνομου Κουρδιστάν στην Συρία, σχεδιάζει συμμαχία με τον… Άσαντ!

Μέχρι προχθές ενίσχυε οικονομικά και με όπλα την αντιπολίτευση, διοργανώνοντας και συνέδρια των αντικαθεστωτικών της Συρίας, μέσα στην Τουρκία. Τέλος τώρα η υποστήριξη προς αυτήν, επειδή διαπίστωσε, λέει, την αναποτελεσματικότητά της.

Παρακολουθώντας τις καταστροφικές συνέπειες των πυρκαγιών, αναρωτιέμαι, όπως και όλοι οι Έλληνες πιστεύω, αυτά τα σπίτια που βρίσκονται μέσα στο δάσος, πώς προέκυψαν; Αφελής η απορία, θα μου πείτε, αλλά θα ευαισθητοποιηθεί κάποιος να κυνηγήσει όσους "τάρπαξαν" και το επέτρεψαν;

Είπε ο Κοντονής, που κάποιες στιγμές παλιότερα φάνταζα ότι διαθέτει πολιτική σοβαρότητα, ότι υπάρχει οργανωμένο σχέδιο για τις πυρκαγιές, για πρόκληση έκρυθμης κατάστασης. Κανείς δεν το αποκλείει, σύντροφε. Μήπως θυμάσαι όμως, ή έχεις κι εσύ κοντή μνήμη, τι έλεγε η "προοδευτική Αριστερά" για τον Βύρωνα Πολύδωρα; Που στην περίπτωσή του αποδείχθηκε ότι πράγματι υπήρχε σχέδιο.

Η Ουάσιγκτον προτίθεται να περιορίσει την ακτίνα δράσης στις μετακινήσεις των Ρώσων διπλωματών εντός της επικράτειας των ΗΠΑ, γράφει η Izvestia. Οι Ρώσοι διπλωμάτες θα μπορούν να μετακινούνται σε μια περίμετρο 16-24 χιλιομέτρων, σε σχέση με την περίμετρο των 40 χιλιομέτρων μέσα στην οποία έχουν δικαίωμα να μετακινούνται σήμερα.

Δεν μπορεί να μη γνωρίζει το ελληνικό ΥΠΕΞ ότι ανάλογος περιορισμός υπάρχει και για τον Πρόξενο Κομοτηνής. Γιατί του επιτρέπει να αλωνίζει την περιοχή; Πουλάμε τα πάντα για τις ψήφους;