Skip to main content

Κάθε ψήφος στο ΛΑ.Ο.Σ. είναι ψήφος προς το ΠΑ.ΣΟ.Κ., τόνισε ο πρωθυπουργός

Για κρίσιμη εκλογική μάχη από την οποία δεν πρέπει να λείψει κανείς, έκανε λόγο ο Κ. Καραμανλής. Τι είπε για την οικονομία και το ΠΑΣΟΚ.
"H ψήφος στο ΛΑΟΣ είναι ψήφος που βοηθά το ΠΑΣΟΚ", τόνισε ο Κώστας Καραμανλής, απαντώντας σε ερωτήσεις πολιτών, στη συνέντευξη του που μεταδόθηκε διακαναλικά.
Όταν κλήθηκε να απαντήσει σε πολίτη που του είπε ότι λόγω απογοήτευσης στρέφεται προς το ΛΑΟΣ, σημείωσε ότι κάποιοι ψηφοφόροι της ΝΔ ενδεχομένωςνα πικράθηκαν από συμπεριφορές στελεχών ή παραλείψεις. Αλλά η ψήφος στο ΛΑΟΣ είναι ψήφος που βοηθά το ΠΑΣΟΚ", είπε χαρακτηριστικά και κάλεσε όσους πικράνθηκαν ή δυσαρεστήθηκαν να σταθμίσουν το κρίσιμο της επιλογής τους.

Ο πρωθυπουργός σημείωσε ότι οι εκλογές της Κυριακής είναι κρίσιμες για τον τόπο, και τόνισε ότι το στοίχημα της Ελλάδας είναι να διορθώσει τα δημοσιονομικά της.
Παράλληλα, ξεκαθάρισε ότι δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα με τις συντάξεις,χαρακτηρίζοντας «σπέκουλα» τα περί κατάρρευσης, ενώ μίλησε γιαυπερβολές στη λίστα των Βαρέων και Ανθυγιεινών.

Οι αναγκαίες αποφάσεις πρέπει να ληφθούν άμεσα, όσο δυσάρεστο και να είναι αυτό, σημείωσε, κατηγορώντας το ΠΑΣΟΚ ότι αρεσκέται σε υποσχέσεις, ευχολόγια και γενικόλογες διακηρύξεις.

Μάλιστα τόνισε ότι αν εφαρμοστεί το πρόγραμμα του ΠΑΣΟΚ η χώρα όχι μόνο δεν θα βγει από την κρίση, αλλά θα μπει σε νέες περιπέτειες.

Σε ερώτηση για το αν πραγματικά οι πολίτες ενδιαφέρονται για το πού θα βρεθούν τα χρήματα για τις παροχές, ο πρωθυπουργός τόνισε ότι η γενική κατάσταση της οικονομίας είναι ζήτημα που πρέπει να ενδιαφέρει τους πάντες.

Για το δημόσιο χρέος, ο κ. Καραμανλής επανέλαβε ότι η κύρια ευθύνη για το ύψος του βαραίνει το ΠΑΣΟΚ, ενώ αναφέρθηκε αναλυτικά στα μέτρα που έλαβε η κυβέρνηση για τον περιορισμό της σπατάλης στο Δημόσιο. Αναγνώρισε, ωστόσο, ότι υπήρξαν καθυστερήσεις.

Για το θέμα της γραφειοκρατίας στον Δημόσιο τομέα, ανέφερε τα βήματα που έχουν γίνει για τη διευκόλυνση των πολιτών και επανέλαβε ότι χρειάζονται τομές στο Δημόσιο, μέσω συνταγματικής αναθεώρησης.

Ο πρωθυπουργός ρωτήθηκε για το θέμα των καταλήψεων στα σχολεία και στα ΑΕΙ. Ανέφερε την αλλαγή του νόμου-πλαισίου και αναγνώρισε ότι οι πρυτάνεις έχουν δισταγμό για την εφαρμογή του νόμου στο θέμα του πανεπιστημιακού ασύλου.

Με δεδομένη αυτή την κατάσταση ο κ. Καραμανλής έθεσε το θέμα της κατάργησης του πανεπιστημιακού ασύλου, τονίζοντας ότι σε μια ελεύθερη κοινωνία δεν έχει πρακτική έννοια.

Παράλληλα, αναφέρθηκε και στο θέμα των διαδηλώσεων, λέγοντας ότι πρέπει να εξεταστεί το θέμα του πώς θα γίνονται οι διαδηλώσεις: «Δεν είναι δυνατόν κάθε μέρα να παραλύει η ζωή στην πόλη» είπε χαρακτηριστικά.

Σε ερώτηση για το θέμα των συντάξεων, ο κ. Καραμανλής επανέλαβε ότι για τους υψηλόμισθους στο Δημόσιο προβλέπεται «πάγωμα», αλλά για τους χαμηλόμισθους έκτακτη ενίσχυση.

Σχετικά με τους μισθούς, ο κ. Καραμανλής είπε ότι για τους απασχολούμενους στον ιδιωτικό τομέα δεν ισχύει «πάγωμα» μισθών, αφού το θέμα των αποδοχών διέπεται από τις Συλλογικές Συμβάσεις Εργασίας.

Ωστόσο, για τους εργαζόμενους στον Δημόσιο τομέα προβλέπεται «πάγωμα» των μισθών μόνο στην περίπτωση των υψηλόμισθων.

Για το θέμα των πυρκαγιών ο κ. Καραμανλής τόνισε ότι δεν πρέπει να ισοπεδώνεται το έργο που γίνεται από χιλιάδες πυροσβέστες ή εθελοντές.

«Είμαι ο τελευταίος που θα σας πει ότι γίνονται όλα τέλεια και όπου υπάρχουν ευθύνες ή παραλείψεις θα διερευνηθούν» είπε.

Ο πρωθυπουργός διαβεβαίωσε ότι δεν πρόκειται να υπάρξει αύξηση της φορολογίας, επαναλαμβάνοντας ότι θα εφαρμοστούν «λίγα, καθαρά και δίκαια» αντικειμενικά κριτήρια.

Σε ερώτηση για το θέμα της παράνομης μετανάστευσης, ο κ. Καραμανλής ξεκαθάρισε ότι καμία χώρα δεν μπορεί να αντιμετωπίσει το πρόβλημα από μόνη της, αναφερόμενος στις αποφάσεις που ελήφθησαν σε επίπεδο ΕΕ (ενίσχυση Frontex, αύξηση χρηματοδότησης, πιέσεις για συμφωνίες επανεισδοχής κλπ), αλλά και στα μέτρα που έχουν ληφθεί στην Ελλάδα, ενώ σημείωσε ότι δεν δέχεται και δεν υπάρχουν πιέσεις ξένων κυβερνήσεων για διάφορα θέματα.