Skip to main content

Καθαρισμοί ρεμάτων και συντήρηση αγροτικών δρόμων στο Δ. Θέρμης

Σε καθαρισμούς ρεμάτων και διευθέτηση της απροσκόπτης ροής τους μετά τις πλημμύρες, που σημειώθηκαν φέτος προχώρησε ο δήμος Θέρμης.

Σε καθαρισμούς ρεμάτων και διευθέτηση της απροσκόπτης ροής τους μετά τις πλημμύρες, που σημειώθηκαν φέτος προχώρησε το τμήμα Συντηρήσης και Αυτεπιστασίας του δήμου Θέρμης το προηγούμενο τρίμηνο. Τα φερτά υλικά που συσσωρεύτηκανλόγω των έντονων και συνεχών βροχοπτώσεων στα ρέματα προκάλεσαν πλημμύρες με αποτέλεσμα να δημιουργηθούν προβλήματα σε σπίτια και καλλιέργειες. Οι εργασίες της υπηρεσίας αφορούσαν σημεία με ιδιαίτερα προβλήματα.

Παρεμβάσεις έγιναν στην περιοχή της Τίμιας Ζώνης, καθώς το Ρέμα Ανθεμούντα υπερχείλισε πολλές φορές κοντά στο βιολογικό της Θέρμης δημιουργώντας προβλήματα σε έκταση 1000 στρεμμάτων τόσο σε κατοικίεςκαι επιχειρήσεις όσο και αγροτικές καλλιέργειες. Στην ίδια περιοχή σε δεύτερο ρέμα, που κατεβαίνει από το Τριάδι και περνά δίπλα από το ξενοδοχείο Hyatt, έγινε καθαρισμός του καναλιού.

Στο Ρέμα Ταγαράδων, όπου σημειώθηκαν προβλήματα σε κατοικίες και καλλιέργειες από πλημμύρες έγινε καθαρισμός και διάνοιξη σε μήκος 2χλμ και συγκεκριμένα από την περιοχή του Ν.751 βόρειοανατολικά των Ταγαράδων μέχρι και τον Ανθεμούντα όπου εκβάλλει το ρέμα. Για το συγκεκριμένο ρέμα υπάρχει ώριμη μελέτη απορροής ομβρίων και αναζητείται χρηματοδότηση.

Καθαρίστηκε το κανάλι στη Ν. Ραιδεστό, που κατεβαίνει από Λακκιά και περνά δυτικά του οικισμού και καταλήγει στον Ανθεμούντα. Ο καθαρισμός έγινε από την περιοχή της Τούμπας έως τον ιππικό όμιλο και στα προβληματικά σημεία ως τα Λουτρά Θέρμης. Από την αρχή του χρόνου χρησιμοποιήθηκαν 6.000 κυβικά  θραυστού υλικού λατομείου και αμμοχάλικα για την επισκευή και συντήρηση αγροτικών δρόμων σε όλη την επικράτεια του Δήμου Θέρμης, καθώς και 491 κυβικά σκύρα για εξυγιάνσεις δρόμων και αποστράγγιση υδάτων από πλημμύρες και βροχές.

Έξι χιλιάδες κυβικά χαλίκι 3Α «έπεσαν» σε συντηρήσεις στην αγροτική και περιαστική οδοποιία όπου οι εργασίες συνεχίζονται με αμείωτο ρυθμό παρά τα προβλήματα που δημιουργούνται από τις συνεχείς βροχοπτώσεις. Ενόψει του θερισμού έγιναν συντηρήσεις στους αγροτικούς δρόμους στο Πλαγιάρι, Τρίλοφο, Καρδία, Κ. Σχολάρι , Ταγαράδες, Ν. Ραιδεστό, Αγ. Παρασκευή, Λακκιά, Βασιλικά, Κάτω Περιστερά και Μονοπήγαδο. Για μικρές επισκευές από λακκούβες σε ασφαλτοστρωμένους δρόμους μέχρι σήμερα έπεσαν 20 τόνοι ψυχρής και 120 τόνοι  θερμής ασφάλτου στις κοινότητες Α. Σχολαρίου, Ν. Ραιδεστού, Αγ. Παρασκευής, Σουρωτής, Καρδίας, Τριλόφου, Πλαγιαρίου, Θέρμης και συγκεκριμένα στην 8η Οδό Θέρμης – Ταγαράδων από τον Φοιρό – Σιδερά έως τον Ανθεμούντα και από τη Eurotech έως το 2ο Λύκειο Θέρμης.

«Η υπηρεσία προσπαθεί να καλύψει όσο το δυνατόν περισσότερους αγροτικούς δρόμους σε όλες τις κοινότητες. Δυστυχώς, αυτό είναι πολύ δύσκολο με τις φετινές έντονες και συνεχείς βροχοπτώσεις. Ζητώ την κατανόηση αλλά και  συγνώμη από τους  κατοίκους για τις όποιες αστοχίες, αδυναμίες και παραλείψεις» δηλώνει ο αντιδήμαρχος Συντήρησης, Αυτεπιστασίας και Πολιτική Προστασίας Βασίλης Μουστάκας.

Η υπηρεσία Συντήρησης και Αυτεπιστασίας δεν ασχολείται μόνο με την επισκευή των δρόμων αλλά και με το φωτισμό, τις μικροεπισκευές και τις συντηρήσεις στα σχολεία, ενώ διαθέτει το δικό της εργαστήριο ξυλουργικής όπου κατασκευάζονται έπιπλα για τις ανάγκες του δήμου και των σχολείων. Για παράδειγμα, πρόσφατα τοποθετήθηκαν νέα καλώδια σε μήκος 1,3 χλμ στον ποδηλατόδρομο της Φιλοθέης αφού τα προηγούμενα είχαν κλαπεί. Από την αρχή του χρόνου μέχρι σήμερα το τμήμα έχει ικανοποιήσει 691 αιτήματα και πραγματοποίησε περίπου 1000 αυτοψίες.