Skip to main content

Σφράγισε την πρόκριση ο ΠΑΟΚ(4-1), ντεμπούτο με γκολ ο Πρίγιοβιτς(vid)

O Δικέφαλος του Βορρά προκρίθηκε και τυπικά στους «8» του κυπέλλου Ελλάδος ενώ δέχθηκε για πρώτη φορά γκολ στον θεσμό μετά από πέντε αγώνες

Τη νίκη με 4-1 πανηγύρισε ο ΠΑΟΚ κόντρα στον Παναιτωλικό για τον επαναληπτικό αγώνα της φάσης των «16» του κυπέλλου Ελλάδος.

O Δικέφαλος συνεχίζει εντυπωσιακά στον θεσμό έχοντας δεχθεί μόλις 1 γκολ σε 5 αγώνες κυπέλλου ενώ αντίθετα έχει σκοράρει 15 φορές.

Ο ΠΑΟΚ ήταν επιβλητικός στο πρώτο ημίχρονο και μέσα σε δύο λεπτά κατάφερε να καθαρίσει την υπόθεση νίκη.

Στο 9΄ο Δικέφαλος απείλησε για πρώτη φορά όταν ο Περέιρα πάσαρε στον Κάνιας ο οποίος σούταρε αλλά ο Κυριακίδης έπεσε στην αριστερή του γωνία και απομάκρυνε την μπάλα.

Δύο λεπτά αργότερα ήταν η στιγμή του Παναιτωλικού για να απειλήσει όταν ο Γλύκος απέκρουσε αρχικά το σουτ του Ρόσα και εν συνεχεία μπλόκαρε τη μπάλα.

Στο 40΄οι γηπεδούχοι προειδοποίησαν για το τι θα ακολουθούσε όταν ο Κουλούρης (βρισκόταν σε θέση οφσάιντ) μπήκε στην περιοχή αλλά το πλασέ του πέρασε λίγο έξω από την εστία του Κυριακίδη.

Ένα λεπτό αργότερα ήρθε η στιγμή του ΠΑΟΚ για να προηγηθεί όταν μετά τη σέντρα του Κίτσιου από τα δεξιά, ο Κουλούρης πήρε την κεφαλιά με την μπάλα να καταλήγει στα πόδια του Δεληγιαννίδη που με σουτ στην κίνηση νίκησε τον Κυριακίδη για το 1-0.

Στο 43΄οι ασπρόμαυροι διπλασίασαν το προβάδισμά τους όταν ο Σάκχοφ έκλεψε τη μπάλα και πάσαρε στον Μπίσεσβαρ ο οποίος μέσα από την περιοχή πλάσαρε για το 2-0.

Η πρώτη καλή στιγμή του δευτέρου ημιχρόνου ανήκε στους φιλοξενούμενους όταν στο 52΄ο Κλέσιο έκλεψε την μπάλα, πέρασε τον Βαρέλα αλλά το σουτ που επιχείρησε έφυγε αρκετά εκτός εστίας.

Ένα λεπτό αργότερα ήρθε η στιγμή για το τρίτο γκολ του Δικεφάλου  όταν μετά από εκτέλεση κόρνερ και κεφαλιά του Κουλούρη, ο Κυριακίδης απέκρουσε στέλνοντας τη μπάλα στο δοκάρι αλλά ο Σάκχοφ από κοντά δεν δυσκολεύτηκε να κάνει το 3-0.

Το κερασάκι στην τούρτα για τους παίκτες του Βλάνταν Ίβιτς έβαλε στο 78΄ο Πρίγιοβιτς που σκόραρε στο ντεμπούτο του με τα ασπρόμαυρα.

Συγκεκριμένα, ο Περέιρα κέρδισε πέναλτι από τον Μύγα και ο Ελβετός επιθετικός νικώντας τον Κυριακίδη από τα έντεκα βήματα πέτυχε το 4-0.

Οι παίκτες του Μάκη Χάβου αντέδρασαν και στο 83΄ο Κλέσιο δεν κατάφερε να νικήσει τον Γλύκο που απέκρουσε το σουτ του Μοζαμβικανού επιθετικού αλλά στο 1' των καθυστερήσεων δεν κατάφερε να κάνει το ίδιο στην κεφαλιά του Πάουλο που μείωσε για το τελικό 4-1.

Οι συνθέσεις:

ΠΑΟΚ (Ίβιτς): Μπρκιτς, Βαρέλα, Δεληγιαννίδης, Κίτσιου, Σάκχοφ (Χαρίσης 54΄), Κάνιας, Μυστακίδης, Περέιρα, Μπίσεσβαρ (Πρίγιοβιτς 65΄), Κουλούρης (Πέλκας 72΄).

Παναιτωλικός (Χάβος): Κυριακίδης, Τσοκάνης (Ρότσα 69΄), Χαντάκιας, Ροντρίγκες, Μύγας, Παπουτσογιαννόπουλος, Κουτρομάνος, Μουνιός (Λόπες 64΄), Πάουλο, Φάρλεϊ (Βασιλούδης 76΄), Κλέσιο.