Κυριακή 22 Απριλίου 2018
x

ΚΑΤΕΡΡΕΥΣΕ ΤΟ ΓΕΦΥΡΙ ΣΤΗΝ ΛΑΓΚΑΔΑ ΚΟΝΙΤΣΑΣ ΛΟΓΩ ΚΑΚΟΚΑΙΡΙΑΣ

Η γέφυρα στον Λαγκαδά της Κόνιτσας βρισκόταν σε παραπόταμο του Σαρανταπόρου και αποτελούσε την πρόσβαση του χωριού στον επαρχιακό δρόμο.

Προβλήματα σε περιοχές του νομού Ιωαννίνων προκάλεσαν οι έντονες βροχοπτώσεις, ενώ τα ξημερώματα κατέρρευσε τμήμα τσιμεντένιας γέφυρας στον Λαγκαδά της Κόνιτσας.

Η γέφυρα βρισκόταν σε παραπόταμο του Σαραντάπορου και αποτελούσε την πρόσβαση του χωριού στον επαρχιακό δρόμο. Στο σημείο βρίσκεται ο δήμαρχος της Κόνιτσας Ανδρέας Παπασπύρου ο οποίος ανέφερε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ πως λόγω του μεγάλου όγκου των υδάτων στο Σαραντάπορο υπέστη διάβρωση το ένα βάθρο της γέφυρας από την πλευρά του χωριού με αποτέλεσμα να καταρρεύσει.

Σύμφωνα με τοπικά μέσα ενημέρωσης πολλές καλλιέργειες πλημμύρισαν, καθώς υπερχείλισε ο ποταμός Αώος.

Στον κάμπο της Κόνιτσας έχουν πλημμυρίσει όλες οι καλλιέργειες καθώς υπερχείλισε ο ποταμός Αώος. Στην περιοχή αναμένεται να φθάσει ο περιφερειάρχης Ηπείρου Αλέξανδρος Καχριμάνης.

Από τις καταιγίδες πλημμυρικά φαινόμενα παρατηρούνται και στο λεκανοπέδιο των Ιωαννίνων και ειδικά στις περιοχές Πεδινή, Νεοκαισάρεια και Μπάθρα.

Επίσης, κατολισθήσεις βράχων σημειώνονται σε πολλά σημεία του ορεινού επαρχιακού δικτύου και τα μηχανήματα της Πολιτικής Προστασίας δουλεύουν για την αποκατάσταση των προβλημάτων.
A+
A-ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΑΡΧΗ ΤΟΥ ΑΡΘΡΟΥ