Skip to main content

Καταιγισμός από πράσινα νομοσχέδια στις αρχές του 2018

Τα νομοσχέδια που έρχονται προς ψήφιση στη Βουλή και αλλάζουν ένα πολύ μεγάλο κομμάτι εφαρμογής της περιβαλλοντικής νομοθεσίας.

Σημαντικές ειδήσεις για τις κυβερνητικές προτεραιότητες και το χρονοδιάγραμμα νομοθέτησης της κυβέρνησης έκρυβε η άτυπη συνάντηση του Αναπληρωτή Υπουργού Οικονομίας και Ανάπτυξης Αλέξη Χαρίτση με δημοσιογράφους ενόψει του τέλους του έτους.

Το πρώτο νομοσχέδιο που θα συζητηθεί στη Βουλή στις αρχές Γενάρη, μόλις ανοίξει το κοινοβούλιο από την εορταστική διακοπή, θα είναι το νομοσχέδιο που αλλάζει και συστηματοποιεί με κοινά χαρακτηριστικά όλο το πλαίσιο ελέγχων του κράτους. Δηλαδή εντάσσει σε συγκεκριμένες διαδικασίες και με άμεσο κυβερνητικό συντονισμό κάθε είδους έλεγχο προς επιχειρήσεις και δραστηριότητες, προωθώντας τα μικτά κλιμάκια και συστηματοποιώντας τις διαδικασίες αλλά και τον τρόπο αντιρρήσεων και επιβολής ποινών. Το Υπουργείο Ανάπτυξης φιλοδοξεί αυτό το νομοσχέδιο να απαλλάξει τις επιχειρήσεις από το συχνό βραχνά των πολλαπλών ελέγχων από διαφορετικές υπηρεσίες μέσα σε ελάχιστο χρονικό διάστημα αλλά παράλληλα σκοπεύει να ενισχύσει και να κάνει πιο αποτελεσματικούς τους ελέγχους.

Διαβάστε περισσότερα στη Greenagenda.gr