Skip to main content

Καταιγίδες και χιονοπτώσεις φέρνει στη χώρα ο «Θησέας»

Κύριο χαρακτηριστικό της κακοκαιρίας θα είναι και οι θυελλώδεις βόρειοι, βορειοανατολικοί άνεμοι 8 και πιθανόν 9 μποφόρ στο Αιγαίο το Σάββατο.

Ισχυρές καταιγίδες και πυκνές χιονοπτώσεις φέρνει στη χώρα το βαρομετρικό χαμηλό «Θησέας», που θα κινηθεί από την Ιταλία προς το Αιγαίο.

Σύμφωνα με την ΕΜΥ, το Σάββατο, η κακοκαιρία θα επηρεάσει την κεντρική και ανατολική Μακεδονία, τη Θράκη, τη Θεσσαλία, τις Σποράδες, τη Στερεά (κυρίως την ανατολική), την Εύβοια, τις Κυκλάδες, τα νησιά του βορείου και ανατολικού Αιγαίου, τα Δωδεκάνησα και την Κρήτη.

Πυκνές χιονοπτώσεις θα σημειωθούν σε όλα τα ορεινά, καθώς και στις περιοχές της Ηπείρου και της δυτικής Μακεδονίας (πάνω από τα 700 μέτρα) από τις βραδινές ώρες της Παρασκευής, καθώς και της Μακεδονίας, της Θεσσαλίας, της Στερεάς (με ενδεικτικό υψόμετρο 400 - 600 μέτρα) το Σάββατο.

Κύριο χαρακτηριστικό της κακοκαιρίας θα είναι και οι θυελλώδεις βόρειοι, βορειοανατολικοί άνεμοι 8 και πιθανόν 9 μποφόρ στο Αιγαίο το Σάββατο.

Επισημαίνεται ότι παρά τη σταδιακή εξασθένηση των φαινομένων την Κυριακή οι χιονοπτώσεις θα συνεχιστούν στα ορεινά, καθώς και σε ημιορεινές περιοχές της κεντρικής και βόρειας χώρας μέχρι και την Τρίτη.

Στη Θεσσαλονίκη αύριο αναμένονται νεφώσεις με βροχές και τοπικές καταιγίδες κυρίως στα θαλάσσια-παράκτια τμήματα. Χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στα γύρω ορεινά και από το βράδυ και σε περιοχές με χαμηλότερο υψόμετρο. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι βορειοανατολικοί 3 με 4 και στα ανατολικά 5 με 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 4 έως 7 βαθμούς Κελσίου.