Skip to main content

Κατεδαφίστηκε στέκι διακίνησης ναρκωτικών στη Σταυρούπολη (φωτο)

Το εγκαταλελειμμένο κτήριο είχε μετατραπεί σε κέντρο χρήσης – διακίνησης ναρκωτικών, λόγω της δράσης εμπόρων ναρκωτικών και τοξικομανών.

Κατεδαφίστηκε κτήριο πληγή που σκορπούσε το φόβο ιδιαίτερα τις νυχτερινές ώρες, στα Νεόκτιστα Σταυρούπολης του Δήμου Παύλου Μελά, ακριβώς απέναντι από την Κεντρική είσοδο του Ψυχιατρικού Νοσοκομείου Θεσσαλονίκης, σε απόσταση αναπνοής από την οδό Λαγκαδά και στην αρχή μιας ιδιαίτερα πυκνοκατοικημένης περιοχής.

Η κατεδάφιση έγινε παρουσία του Δημάρχου Δημήτρη Δεμουρτζίδη και του Δημήτρη Αθάνατου υπεύθυνου για την καθημερινότητα των πολιτών και την άμεση επέμβαση.

Η βιοκλιματική αναβάθμιση των Νεοκτίστων ολοκληρώθηκε πριν από λίγους μήνες και η περιοχή παραδόθηκε αναπλασμένη στους πολίτες.

Όμως στη βορειοδυτική πλευρά, ένα εγκαταλελειμμένο κτήριο 70 τ.μ. σε ιδιωτικό οικόπεδο 240 τ.μ. μεταξύ των οδών Τσαλδάρη και Βάρναλη, επί της οδού Θηβών, νότιο σύνορο του Νοσοκομείου και μάλιστα σε μια περιοχή που παρουσιάζει εδώ και πολλά χρόνια έντονα κοινωνικά προβλήματα και ανασφάλεια λόγω της λειτουργίας μονάδας απεξάρτησης στο χώρο του Ψ.Ν.Θ., είχε μετατραπεί σε κέντρο χρήσης – διακίνησης ναρκωτικών, λόγω της δράσης εμπόρων ναρκωτικών και τοξικομανών εκτός προγράμματος.

Οι συνεχείς καταγγελίες και οι έντονες διαμαρτυρίες των κατοίκων της περιοχής αλλά και η χρόνια εγκατάλειψη που το είχε καταστήσει απειλή για τη δημόσια ασφάλεια και υγεία, οδήγησαν τους ιδιοκτήτες και το Δήμο, να συνεργαστούν ώστε να ξεπεραστούν τα γραφειοκρατικά και τεχνικά εμπόδια και να αποκατασταθεί η συγκεκριμένη σοβαρή αυθαιρεσία.