Skip to main content

Καταβλήθηκαν οι μισθοί στον ΟΑΣΘ - Τσερμενίδης: Τώρα ξεκινάει ο αγώνας

Ο πρόεδρος του συνδικάτου των εργαζομένων αναφέρει ότι πλέον το ζητούμενο είναι να βρεθεί μια δίκαιη και βιώσιμη λύση για τον ΟΑΣΘ.

Κατατέθηκαν οι μισθοί δύο μηνών και το δώρο του Πάσχα στους τραπεζικούς λογαριασμούς των 2.300 εργαζομένων στον ΟΑΣΘ, όπως ανέφερε στη Voria.gr ο πρόεδρος του ΔΣ του Συνδικάτου εργαζομένων, Δημήτρης Τσερμενίδης.

Σύμφωνα με τον κ. Τσερμενίδη ωστόσο ο πραγματικός αγώνας των εργαζομένων ξεκινάει αύριο, με τον αντίπαλο, όπως λέει, να είναι πλέον η διοίκηση του οργανισμού λόγω της πρότασης που έχει καταθέσει για περικοπές 30% στο μισθολόγιο. «Από τις προτάσεις της διοίκησης διαφαίνεται ότι αυτή θέλει εργαζόμενους σε συνθήκες γαλέρας», τόνισε.

Ο ίδιος πρόσθεσε ότι οι εργαζόμενοι δεν έχουν πρόβλημα ο οργανισμός να γίνει δημόσιος αρκεί να εξεταστούν κάποια ζητήματα, καθώς, επί παραδείγματι, σε αυτήν την περίπτωση οι μισθοί θα είναι 12 αντί 14.

«Έχουμε καταθέσει τις προτάσεις μας, ζητούμε και επιδιώκουμε διάλογο με τους φορείς και το υπουργείο. Το ζητούμενο είναι να βρεθεί μια δίκαιη και βιώσιμη λύση αναφορικά με τις αστικές συγκοινωνίες της πόλης, ώστε να μην βρεθούμε πάλι στο μηδέν» πρόσθεσε ο ίδιος.