Skip to main content

Καταθέτει στην προανακριτική επιτροπή για τη Novartis ο Βενιζέλος

Ο κ. Βενιζέλος έχει κληθεί να δώσει εξηγήσεις για τις ενστάσεις που έχει διατυπώσει σε ό,τι αφορά τη λειτουργία της επιτροπής και τη νομιμότητά της.

Στην προανακριτική επιτροπή της Βουλής καταθέτει ο πρώην πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ και πρώην υπουργός, Ευάγγελος Βενιζέλος.

Ο κ. Βενιζέλος έχει κληθεί να δώσει εξηγήσεις για τις ενστάσεις που έχει διατυπώσει σε ό,τι αφορά τη λειτουργία της επιτροπής και τη νομιμότητά της, στις δύο επιστολές που έστειλε στο προεδρείο της Επιτροπής.

Ωστόσο, στη σημερινή συνεδρίαση αναμένεται να ανακοινωθούν και νέα στοιχεία που διαβιβάστηκαν στην προανακριτική της Βουλής για την υπόθεση Novartis.

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, πρόκειται για στοιχεία τα οποία προέρχονται από τους υπολογιστές στελεχών της Novartis μετά τις «εφόδους» της Εισαγγελίας διαφθοράς.

Μάλιστα, στο CD υπάρχουν 165 αρχεία από την έρευνα στα αρχεία της εταρείας, συμπληρωματική κατάθεση της προστατευόμενης μάρτυρος με την κωδική ονομασία «Αικατερίνη Κελέκη» με ημερομηνία 9 Μαρτίου 2018 και επιστολές της εταιρείας σε πολιτικά πρόσωπα.

Σύμφωνα με τα όσα είπαν βουλευτές - μέλη της προανακριτικής στους κοινοβουλευτικούς συντάκτες, υπάρχουν επίσης δύο επιστολές της Novartis με ημερομηνίες 2013 και 2014 προς τον τότε πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά όπου η εταιρεία φέρεται να διαμαρτύρεται για τα ληξιπρόθεσμα οφειλόμενα.

Τέλος, υπάρχει και ένα χειρόγραφο του Αντώνη Σαμαρά προς τον Κ. Φρουζή όπου υπάρχουν δύο αριθμοί τηλεφώνου και κατά πληροφορίες και ένα όνομα του τότε υπουργού Οικονομικών Χρ. Σταϊκούρα.