Skip to main content

Κατάθεση στεφανιών στο μνημείο του Εργάτη από το ΕΚΘ (φωτο)

Εκδήλωση μνήμης και τιμής για τους νεκρούς της 9ης Μάη 1936, πραγματοποιήθηκε στο μνημείο του Εργάτη από το Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο Θεσσαλονίκης.
Εκδήλωση μνήμης και τιμής για τους ηρωικούς νεκρούς που έπεσαν από τις σφαίρες της χωροφυλακής του Ντάκου στις 9 Μάη 1936 πραγματοποιήθηκε σήμερα νωρίς το μεσημέρι στο μνημείο του Εργάτη (μπροστά από το κτίριο του Ε.Κ.Θ.) από το Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο Θεσσαλονίκης. 
 
«Τιμούμε τους αγώνες των δικών μας νεκρών, των ανθρώπων της εργατικής τάξης που πάλεψαν για τη βελτίωση της θέσης του εργαζόμενου στη κοινωνία», ανέφερε στο μήνυμά της η Διοίκηση του ΕΚΘ, με αφορμή στη συμπλήρωση 79 ετών.
 
«Η φετινή 9η Μάη μας βρίσκει όλους τους εργαζόμενους να παλεύουμε για το αυτονόητο δικαίωμα στην εργασία και για την αποτροπή καταπάτησης των εργασιακών μας δικαιωμάτων. Καλούμαστε να δώσουμε όλοι μαζί, μάχες στο όνομα της ιστορίας μας αλλά και στο πρόσωπο των παιδιών μας. Συνεχίζουμε να διεκδικούμε, σεβασμό στα εργατικά δικαιώματα, θεσμοθέτηση του κατώτατου μισθού στα 751 ευρώ, δημιουργία νέων θέσεων εργασίας, Συλλογικές Συμβάσεις Εργασίας, επανάκτηση των ασφαλιστικών, κοινωνικών και δημοκρατικών μας δικαιωμάτων» σημειώνει μεταξύ άλλων. 
 
 
«Ο αγώνας μας συνεχίζεται. Και εάν είμαστε αποφασισμένοι να κερδίσουμε θα πρέπει να τον δώσουμε όλοι μαζί, ενωμένοι! Δίνουμε υπόσχεση στους 12 νεκρούς και τους 300 τραυματίες του Μάη του '36 και τους χιλιάδες εργάτες που έδωσαν πραγματική μάχη για τις διεκδικήσεις και τα δικαιώματα τους», καταλήγει. 
 
Μετά την εκδήλωση ακολούθησε κατάθεση στεφάνων από τα Σωματεία της δύναμης του Εργατοϋπαλληλικού Κέντρου Θεσσαλονίκης στον ίδιο χώρο.