Skip to main content

Στη Βουλή προς κύρωση η σύμβαση παραχώρησης του ΟΛΘ

Στην τελική φάση ο διαγωνισμός για την πώληση του 67% της ΟΛΘ Α.Ε. στην Κοινοπραξία των ιδιωτών - επενδυτών. Προς ψήφιση ο κυρωτικός νόμος.

Κατατίθεται σήμερα ή αύριο στη Βουλή προς κύρωση, σύμφωνα με πληροφορίες της Voria.gr, η τροποποιημένη σύμβασης παραχώρησης μεταξύ ΟΛΘ Α.Ε. και ελληνικού δημοσίου. Με την κύρωση της σύμβασης θα κλείσει και η τελευταία νομοθετική εκκρεμότητα για τη μεταβίβαση του 67% της ΟΛΘ Α.Ε. στους ιδιώτες επενδυτές.

Αυτό το τελευταία στάδιο ιδιωτικοποίησης του Οργανισμού Λιμένα Θεσσαλονίκης θα κλείσει με κυρωτικό νόμο και αφού προηγουμένως συζητηθεί η πώληση του 67% του ελληνικού δημοσίου, στην Διαρκή Επιτροπή Παραγωγής και Εμπορίου. Στον κυρωτικό νόμο προβλέπονται και οι διαδικασίες ρύθμισης των θεμάτων που αφορούν τους εργαζομένους ( σ.σ. Γενικός Κανονισμός Προσωπικού, Κανονισμός Ασφαλείας, Επιχειρησιακή Συλλογική Σύμβαση με ισχύ έως 31/12/2018 με δυνατότητα παράτασης) .

Πάντοτε σύμφωνα με πληροφορίες, ο κυρωτικός νόμος αναμένεται να ψηφιστεί από τη Βουλή στο επόμενο 15νθήμερο αλλά ενδεχομένως και σε συντομότερο χρόνο.

Μετά την ψήφιση του νόμου θα πρέπει η αγοραπωλησία του 67% να ολοκληρωθεί με την κατάθεση του τιμήματος, δηλαδή ποσού 231,9 εκατ ευρώ και την μεταβίβαση των μετοχών στην South Europe Gateway Thessaloniki, ήτοι στην εταιρεία που σύστησαν οι τρεις ιδιώτες εταίροι, η γερμανική  DIEP, η γαλλική Terminal Link και η Belterra Investments του ομίλου Σαββίδη.

Εκτιμάται ότι το μάνατζμεντ του ΟΛΘ θα αναλάβει η Κοινοπραξία των ιδιωτών επενδυτών, έως τα μέσα Μαρτίου.