Skip to main content

Κατατέθηκαν τα ασφαλιστικά μέτρα από τον ΟΑΣΘ ενάντια στην επίσχεση

Η διοίκηση του ΟΑΣΘ ζητά έκδοση προσωρινής διαταγής για άρση της επίσχεσης εργασίας, που ξεκίνησε σήμερα. Την Τετάρτη η συζήτηση.

Στην κατάθεση αγωγής και αίτησης ασφαλιστικών μέτρων προχώρησε σήμερα το πρωί η διοίκηση του ΟΑΣΘ ζητώντας την έκδοση προσωρινής διαταγής για άρση της επίσχεσης εργασίας σε βάρος 50 εργαζομένων του Οργανισμού. Ο λόγους που επικαλείται η διοίκηση του ΟΑΣΘ είναι η μη πληρωμή των δεδουλευμένων δεν είναι υπαιτιότητα του Οργανισμού αλλά του Δημοσίου.

Το αίτημα για προσωρινή διαταγή θα συζητηθεί την Τετάρτη, ενώ η εκδίκαση της αγωγής καθορίστηκε για τις 6 Ιουνίου.

Μιλώντας στη Voria.gr ο πρόεδρος του ΟΑΣΘ Χρήστος Στεφανίδης τόνισε δεν αποκλείει να ζητήσει την παρέμβαση εισαγγελέα αν συνεχιστεί η επίσχεση.

Σε σχέση με τους 200 εργαζόμενους-μετόχους, οι οποίοι, όπως είχε δηλώσει χθες ο κ. Στεφανίδης θα δούλευαν κανονικά σήμερα, ο πρόεδρος του ΟΑΣΘ δήλωσε ότι κάτι τέτοιο κατέστη ανέφικτο, καθώς δεν το επέτρεψαν οι εργαζόμενοι που περιφρουρούσαν τον χώρο.

«Συνολικά 184 άνθρωποι πήγαν κανονικά στα αμαξοστάσια να δουλέψουν αλλά γιουχαρίστηκαν και αποχώρησαν. Αν τους άφηναν να εργαστούν, η πόλη θα είχε 184 λεωφορεία το πρωί και 184 λεωφορεία το βράδυ να εκτελούν κανονικά δρομολόγια», δήλωσε χαρακτηριστικά.

Σημειώνεται ότι ο πρόεδρος του ΟΑΣΘ βρίσκεται καθ' οδόν για την Αθήνα, όπου αύριο το πρωί επίκειται η συνάντηση με τον υπουργό Υποδομών και Μεταφορών, Χρήστο Σπίρτζη, με θέμα τις αστικές συγκοινωνίες.

Όπως τόνισε, «έχουμε έτοιμη την πρόταση για ένα νομοσχέδιο εκσυγχρονιστικό και εφαρμόσιμο, το οποίο θα εξορθολογίσει τις δαπάνες».