Skip to main content

Κατασχετήριο στο νοσοκομείο έστειλε ο δήμος Λαρισαίων

Την οργισμένη αντίδραση των εργαζομένων του Γενικού Νοσοκομείου Λάρισας έχει προκαλέσει η πρωτοφανής, για τα τοπικά δεδομένα, απόφαση του δήμου να προχωρήσει στην κατάσχεση περιουσίας του νοσοκομείου
Την οργισμένη αντίδραση των εργαζομένων του Γενικού Νοσοκομείου Λάρισας έχει προκαλέσει η πρωτοφανής, για τα τοπικά δεδομένα, απόφαση του δήμου Λαρισαίων να προχωρήσει στην κατάσχεση περιουσίας του νοσοκομείου για οφειλές που αφορούν σε απλήρωτα δημοτικά τέλη των τελευταίων ετών.

Συγκεκριμένα, ο δήμος απέστειλε στο νοσοκομείο το υπ΄ αριθμόν 1444 κατασχετήριο ένταλμα (με ημερομηνία έκδοσης 14-4-2010) με το οποίο ανακοινώνει ότι προχωρά εντός των επόμενων ημερών στην κατάσχεση του κτιρίου όπου στεγάζεται το 45ο Νηπιαγωγείο της Λάρισας. Πρόκειται για κτίριο που βρίσκεται επί της οδού Περικλέους 7, στο κέντρο της πόλης, το οποίο ανήκει στα περιουσιακά στοιχεία του ΓΝΛ και ο δήμος το νοικιάζει  για τη στέγαση του νηπιαγωγείου.

Η οφειλή που επικαλείται ο δήμος στο κατασχετήριο ανέρχεται σε ποσό 120.000 ευρώ περίπου, το οποίο αφορά σε σωρευμένα χρέη απλήρωτων δημοτικών τελών από το 1996 έως και το 2002, μαζί με τους νόμιμους τόκους. Οι διοικήσεις του ΓΝΛ είχαν ακολουθήσει όλο αυτό το διάστημα την πρακτική του να μην πληρώνουν τα δημοτικά τέλη χρησιμοποιώντας ως άλλοθι το γεγονός ότι το ίδιο το νοσοκομείο διαχειρίζεται τα απορρίμματα του και δεν αξιοποιεί τις υπηρεσίες καθαριότητας του δήμου.

Η απόφαση της δημοτικής αρχής έχει προκαλέσει, ωστόσο, την οργή των εργαζομένων του νοσοκομείου, που κάνουν λόγο για απαράδεκτη και προκλητική ενέργεια, τη στιγμή, μάλιστα, που στο ΓΝΛ υπάρχει διοικητικό κενό, καθώς ο πρώην διοικητής, Ιάκωβος Μπρουσκέλης, έχει ήδη αποχωρήσει, ενώ ο νέος διοικητής, Κωνσταντίνος Καραμπάτσας, δεν έχει αναλάβει ακόμη καθήκοντα.

Οι εργαζόμενοι προσθέτουν ότι έγινε προσπάθεια από τον υποδιοικητή του νοσοκομείου να βρεθεί μία λύση, σε συνεννόηση των δύο πλευρών, αλλά μέχρι στιγμής δεν έχει ξεκαθαρίσει εάν ο δήμος θα δεχθεί να μπει στη λογική μίας ρύθμισης των οφειλών ή εάν θα υλοποιήσει την κατάσχεση. Στελέχη της διοίκησης του σωματείου εργαζομένων του νοσοκομείου τόνιζαν χθες ότι δεν θα επιτρέψουν να προχωρήσει η κατάσχεση καλώντας τους τοπικούς φορείς, τον διοικητή της 5ης Υ.ΠΕ. αλλά και την ηγεσία του υπουργείου Υγείας να παρέμβουν για να σωθεί το περιουσιακό στοιχείο του ΓΝΛ.