Skip to main content

Κατάσχεση λαθραίων τσιγάρων και ναρκωτικών στο τελωνείο Κήπων

Πλήγμα στα κυκλώματα της πρώην Σοβιετικής Ένωσης και της Τουρκίας κατάφεραν οι τελωνειακές αρχές στους Κήπους του Έβρου, καθώς κατάσχεσαν κούτες λαθραίων τσιγάρων και ναρκωτικά.
Πλήγμα στα κυκλώματα που διακινούν λαθραία εμπορεύματα από τις χώρες της πρώην Σοβιετικής Ένωσης και της Τουρκίας κατάφεραν οι τελωνειακές αρχές στους Κήπους του Έβρου, καθώς κατάσχεσαν κούτες λαθραίων τσιγάρων και ναρκωτικά.

Αναλυτικότερα, προχώρησαν στη σύλληψη γεωργιανής καταγωγής οδηγού λεωφορείου, που διενεργεί το δρομολόγιο Γεωργία - Θεσσαλονίκη, ο οποίος είχε κρύψει επιμελώς στο όχημα μέσα σε κρύπτες 250 πακέτα λαθραίων τσιγάρων. Στον Γεωργιανό επιβλήθηκε το χρηματικό πρόστιμο των 11.000 ευρώ.

Λίγη ώρα αργότερα στον καθιερωμένο έλεγχο του λεωφορείου που διενεργεί το δρομολόγιο Κωνσταντινούπολη - Θεσσαλονίκη οι τελωνειακοί εντόπισαν έναν ύποπτο επιβάτη. Κατά τον έλεγχο που ακολούθησε, διαπιστώθηκε ότι ο συγκεκριμένος επιβάτης Σερβικής καταγωγής είχε ζωστεί με τρία κιλά ακατέργαστης ηρωίνης την οποία είχε κρύψει σε δύο ιατρικές ζώνες μέσης που φορούσε. Ο ανιχνευτής σκύλος «Spike» ανίχνευσε την ναρκωτική ουσία.