Skip to main content

Καταστήματα της Θεσσαλονίκης είχαν πάνω από 14.000 «μαϊμού» προϊόντα

Συνελήφθησαν τρεις γυναίκες, οι οποίες διέθεταν στα καταστήματά τους προς πώληση, τα 14.000 απομιμητικά προϊόντα, τα οποία κατασχέθηκαν.

Περισσότερα από 14.000 απομιμητικά προϊόντα εντοπίσθηκαν, σε τρία καταστήματα, στην ευρύτερη περιοχή της οδού Γιαννιτσών, στη Θεσσαλονίκη.

Για την υπόθεση συνελήφθησαν τρεις γυναίκες ηλικίας 45, 42 και 39 ετών, σε βάρος των οποίων σχηματίσθηκε δικογραφία για παραβάσεις του Νόμου περί Σημάτων - ρυθμίσεων για το παρεμπόριο.

Πραγματοποιήθηκε οργανωμένη επιχείρηση από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Προστασίας Περιουσιακών Δικαιωμάτων Πολιτιστικής Κληρονομιάς και Περιβάλλοντος της Διεύθυνσης Ασφάλειας Θεσσαλονίκης.

Προηγήθηκε καταγγελία νόμιμου εκπροσώπου εταιρείας, σύμφωνα με την οποία, σε τρία καταστήματα – αποθήκες λιανικής πώλησης πωλούνται είδη, τα οποία έφεραν πιστά αντίγραφα των κατοχυρωμένων σημάτων εταιρειών που εκπροσωπεί ή που παρέπεμπαν σε αυτά, χωρίς την απαιτούμενη άδεια.

Πρωινές ώρες χθες, πραγματοποιήθηκαν ταυτόχρονες αστυνομικές έρευνες στα τρία καταστήματα, όπου διαπιστώθηκε ότι διατίθεντο προς πώληση περισσότερα από 14.000 προϊόντα απομίμησης, οπότε και κατασχέθηκαν.

Η άμεση συνολική ζημία που υπέστησαν οι παθούσες εταιρείες από την παράνομη δραστηριότητα των συλληφθέντων, εκτιμάται ότι υπερβαίνει τις 45.000 ευρώ περίπου.

Οι συλληφθείσες με τη δικογραφία που σχηματίστηκε σε βάρος τους, θα οδηγηθούν στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Θεσσαλονίκης.

φωτογραφία αρχείου