Skip to main content

Κατασκευή δύο σχολείων στο νομό Πέλλας

Στο ΕΣΠΑ εντάχθηκαν τα έργα κατασκευής δύο σχολείων στους δήμους Αριδαίας και Γιαννιτσών, συνολικού προϋπολογισμού σχεδόν έξι εκατ. ευρώ.
Στο ΕΣΠΑ εντάχθηκαν τα έργα κατασκευής δύο σχολείων στο νομό Πέλλας και συγκεκριμένα στους δήμους Αριδαίας και Γιαννιτσών. Ο συνολικός προϋπολογισμός των δύο έργων ανέρχεται σχεδόν σε έξι εκατ. ευρώ, ενώ η χρηματοδότησή τους θα πραγματοποιηθεί από το ΠΕΠ Μακεδονίας- Θράκης 2007- 2013.

Αναλυτικότερα, η πρόταση αφορά την ανέγερση και πλήρη αποπεράτωση του 2ου Δημοτικού Σχολείου Αριδαίας και του 9ου Δημοτικού Γιαννιτσώνκαθώς και την εκτέλεση εργασιών διαμόρφωσης στους περιβάλλοντες χώρους. Η διαμόρφωση των χώρων είναι σύμφωνη με το εγκεκριμένο κτιριολογικό πρόγραμμα από το Υπουργείο Παιδείας.

Προμήθεια εργαστηριακού εξοπλισμού ΑΠΘ

Πάνω από τα 13 εκατ. ευρώ ανέρχεται η χρηματοδότηση για την προμήθεια εργαστηριακού εξοπλισμού βασικής έρευνας στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης, η οποία θα πραγματοποιηθεί από το ΕΣΠΑ. Αναλυτικότερα, Η πρόταση περιλαμβάνει την προμήθεια εξοπλισμού βασικής έρευνας για τα εξής τμήματα του ΑΠΘ: Αγγλικής Γλώσσας και Φιλολογίας, Αγρονόμων και Τοπογράφων Μηχανικών, Αρχιτεκτόνων, Βιολογίας, Γενικό, Γεωλογίας, Γεωπονίας, Δασολογίας και Φυσικού Περιβάλλοντος, Εικαστικών και Εφαρμοσμένων Τεχνών, Επιστήμης Φυσικής Αγωγής και Αθλητισμού Θεσσαλονίκης, Επιστήμης Φυσικής Αγωγής Σερρών, Επιστημών Προσχολικής Αγωγής και Εκπαίδευσης, Ηλεκτρολόγων Μηχανικών και Μηχανικών Υπολογιστών, Θεάτρου, Ιατρικής, Κινηματογράφου, Κτηνιατρικής, Μηχανικών Χωροταξίας & Ανάπτυξης, Μηχανολόγων Μηχανικών, Μουσικών Σπουδών, Οδοντιατρικής, Παιδαγωγικό, Δημοτικής Εκπαίδευσης Θεσσαλονίκης, Πολιτικών Μηχανικών, Φαρμακευτικής, Φυσικής, Χημείας, Χημικών Μηχανικών, Ψυχολογίας.