Skip to main content

Κατασχέθηκαν πάνω από 9 εκατ. λαθραία τσιγάρα στον Πειραιά

Τον εντοπισμό και την δέσμευση ενός εμπορευματοκιβωτίου με 9.610.000 τεμάχια λαθραία τσιγάρα, κατάφερε χθες το Ε΄ Τελωνείου Πειραιά.

Τον εντοπισμό και την δέσμευση ενός εμπορευματοκιβωτίου με 9.610.000 τεμάχια λαθραία τσιγάρα, κατάφερε χθες το Τμήμα Πληροφοριών Παραποιημένων και Δίωξης του Ε΄ Τελωνείου Πειραιά, στο πλαίσιο ελέγχων ελέγχων που έχει αναπτύξει η Γενική Γραμματεία Δημοσίων Εσόδων, για την αντιμετώπιση των διασυνοριακών κυκλωμάτων που δραστηριοποιούνται στο λαθρεμπόριο καπνικών προϊόντων.

Συγκεκριμένα, το Τμήμα Πληροφοριών Παραποιημένων και Δίωξης του Ε΄ Τελωνείου Πειραιά, στα μέσα της θερινής περιόδου και με την αξιοποίηση του Ηλεκτρονικού Συστήματος Ανάλυσης Κινδύνου των Τελωνείων (ICISNET), προέβη σε δέσμευση ενός εμπορευματοκιβωτίου με λαθραία τσιγάρα, το οποίο για την παραπλάνηση των τελωνειακών αρχών, είχε δηλωμένο περιεχόμενο ενδύματα και εμφανιζόταν να έχει προορισμό την Ελλάδα.

Κατά την καταμέτρηση διαπιστώθηκε ότι το εμπορευματοκιβώτιο περιείχε 9.610.000 τεμάχια τσιγάρα που φέρουν τα εμπορικά σήματα “EMAIL”, “GR”, “GOLD MOUNT” και ‘PALACE’, με αναλογούντες δασμούς και φόρους πλέον του 1.758.464,69 €.