Skip to main content

Κατάσχεση επικίνδυνων οστράκων στην Αλεξανδρούπολη

Εντοπίστηκε στη θαλάσσια περιοχή πλησίον του Λιμενίσκου Μαΐστρου σκάφος με δυο επιβαίνοντες το οποίο μετέφερε 3.132 kg όστρακα.

Περισσότερα από 3.000 κιλά όστρακα, ακατάλληλα για ανθρώπινη κατανάλωση και υπολειπομένων διαστάσεων εντοπίστηκαν και κατασχέθηκαν, πρωινές ώρες σήμερα, από στελέχη του Κεντρικού Λιμεναρχείου Αλεξανδρούπολης, ενώ παράλληλα συνελήφθησαν τρεις ημεδαποί και ένας αλλοδαπός.

Συγκεκριμένα, μετά από αξιοποίηση πληροφοριών και συντονισμένη επιχείρηση στελεχών του Γραφείου Ασφαλείας της Λιμενικής Αρχής Αλεξανδρούπολης, εντοπίστηκε στη θαλάσσια περιοχή πλησίον του Λιμενίσκου Μαΐστρου, σκάφος με δυο επιβαίνοντες, το οποίο μετέφερε ποσότητα οστράκων.

Με τον κατάπλου του ανωτέρω σκάφους στο Λιμενίσκο Μαΐστρου, συνελήφθησαν τα τέσσερα άτομα, που προσπάθησαν από κοινού να μεταφορτώσουν τα όστρακα από το σκάφος σε οικίσκο που βρισκόταν στην περιοχή, ενώ το σκάφος οδηγήθηκε στην Ιχθυόσκαλα Αλεξανδρούπολης.

Σε έλεγχο και επισταμένη ζύγιση που ακολούθησε στην ιχθυόσκαλα Αλεξανδρούπολης, διαπιστώθηκε πως το ανωτέρω σκάφος έφερε 126 σάκους με όστρακα του είδους «τελλίνας» και «αχιβάδα», το μεγαλύτερο μέρος των οποίων υπολειπομένων διαστάσεων, συνολικού βάρους 3.132 kg, ακατάλληλα για ανθρώπινη κατανάλωση.

Από την οικεία Λιμενική Αρχή, που διενεργεί την προανάκριση, συνελήφθησαν οι ανωτέρω, για κατοχή και μεταφορά με σκοπό την πώληση -  εμπορία οστράκων, ενώ κατασχέθηκαν το σκάφος καθώς και η ανωτέρω ποσότητα των οστράκων.