Skip to main content

Κατάργηση του νόμου Κοντονή για τη βία στα γήπεδα πρότεινε η UEFA

Σύμφωνα με την UEFA, το μέτρο της αναβολής αγώνων είναι το τελευταίο που θα πρέπει να λαμβάνεται, αν πρώτα δεν ληφθούν άλλες αποφάσεις

Στην κατάργηση του «νόμου Κοντονή» θα προχωρήσει η Πολιτεία μετά από εισήγηση της UEFA.

Σύμφωνα με την ευρωπαϊκή συνομοσπονδία το μέτρο της αναβολής αγώνων είναι το τελευταίο που θα πρέπει να λαμβάνεται, αν πρώτα δεν ληφθούν άλλες αποφάσεις.

Στη διάρκεια της σημερινής σύσκεψης που έγινε στα γραφεία της ΓΓΑ και στην οποία συμμετείχε κλιμάκιο της UEFA, αλλά και ο Γιώργος Βασιλειάδης, μεταξύ των άλλων συζητήθηκε εκτενώς και το ενδεχόμενο κατάργησης του «νόμου Κοντονή».

Με βάση αυτόν ο αρμόδιος υφυπουργός αθλητιμού, αφού λάβει υπόψη και τις εισηγήσεις της αστυνομίας και της ΔΕΑΒ, θα μπορεί να προχωρήσει στην αναβολή αγώνων, αγωνιστικών ή, ακόμη και ολόκληρων διοργανώσεων εφόσον προκληθούν επεισόδια ή, υπάρχει απειλή ότι θα συμβούν.

Ο επικεφαλής του κλιμακίου της ευρωπαϊκής συνομοσπονδίας, Άντζελο Ρηγόπουλος, μετέφερε την άποψη που επικρατεί στις τάξεις της ανώτερης αρχής του ποδοσφαίρου της «Γηραιάς Ηπείρου» για τη συγκεκριμένη διάταξη του νόμου. Η UEFA τη θεωρεί καταχρηστική κι ως εκ τούτου αντιπρότεινε τη λήψη πιο ήπιων μέτρων, όπως η απαγόρευση μετακίνησης φιλοξενούμενων οπαδών, το κλείσιμο της θύρας που φιλοξενεί του φανατικούς οπαδούς ή ακόμα και τη διεξαγωγή αγώνα χωρίς θεατές.

Από την πλευρά του ο υφυπουργός αθλητισμού, Γιώργος Βασιλειάδης, δεν είναι υπέρμαχος της εφαρμογής αυτού του νόμου, κάτι που, άλλωστε, επιβεβαιώθηκε με τη μη επιβολή προστίμων σε ΠΑΕ για περιπτώσεις επεισοδίων, αντίθετα με ό,τι έκανε ο προκάτοχός του. Το πιο πιθανό είναι πως η συγκεκριμένη διάταξη θα πάψει να υφίσταται.