Skip to main content

Επιμένει ο Γαβρόγλου για την κατάργηση των Πανελλαδικών εξετάσεων

Τόνισε πως θα κατατεθεί πρόταση βάσει της οποίας, από τη δομή του λυκείου και την ενίσχυση του απολυτηρίου οι μαθητές θα έχουν πρόσβαση στα ΑΕΙ.

Παρελθόν θα αποτελούν σύντομα οι πανελλαδικές εξετάσεις, όπως τις γνωρίζουμε σήμερα, όπως δήλωσε ο υπουργός Παιδείας Κώστας Γαβρόγλου.

Μιλώντας στην εφημερίδα Αυγή, ο κ. Γαβρόγλου τόνισε πως σύντομα θα κατατεθεί πρόταση από πλευράς του υπουργείου, βάσει της οποίας, «από τη δομή του λυκείου και την ενίσχυση του εθνικού απολυτηρίου θα μπορούν οι μαθητές να έχουν πρόσβαση στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση».

Σύμφωνα μάλιστα με όσα λέει ο κ.Γαβρόγλου, στόχος είναι «η σχετική νομοθέτηση για την αρχιτεκτονική του νέου Λυκείου να γίνει μέσα στον Σεπτέμβριο, ώστε οι μαθητές της Α’ Λυκείου φέτος να γνωρίζουν πώς θα μπουν στα πανεπιστήμια σε τρία χρόνια.

Υπενθυμίζεται πως οι αναφορές του κ. Γαβρόγλου για κατάργηση των Πανελλαδικών Εξετάσεων έχουν διατυπωθεί και στο παρελθόν. Ωστόσο, ο πρόεδρος του Ινστιτούτου Εκπαιδευτικής Πολιτικής Γεράσιμος Κουζέλης ξεκαθάρισε πως εισαγωγή σε πανεπιστήμιο χωρίς εξετάσεις δεν γίνεται.